Úvod Výrobcovia Huawei Huawei ponúka príležitosti pre slovenských študentov IT

Huawei ponúka príležitosti pre slovenských študentov IT

S programom „Seeds for the Future“ sa slovenské IT talenty zúčastnia tréningu v Číne po prvý raz

0

Huawei štartuje svoj kľúčový tréningový IT Talent program pre 10 vybraných študentov zo slovenských univerzít. Hlavného CSR (Corporate Social Responsibility = ang. Spoločenská zodpovednosť firiem) programu, ktorý sa realizuje vo viac ako 170 krajinách sveta, sa slovenskí študenti zúčastnia po prvý raz v Pekingu a Shenzene, a to v dňoch od 15. augusta do 29. augusta.

Seeds for the Future je veľká šanca pre slovenský študentov, aby rozšírili svoje obzory, spoznali nové kultúry a prepojili svoje teoretické vedomosti s praktickými skúsenosťami v jednej z najdynamickejšie rastúcich technologických spoločností. Sme vďační, že Huawei ponúka takúto príležitosť slovenským študentom,“ uviedol prof. Ing. Peter Plavčan CSc., minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

„Seeds for the Future“ je jedným z hlavných programov v Huawei, ktorým spoločnosť pomáha rozvíjať miestne talenty v oblasti IT, uľahčiť znalosti informačných a komunikačných technológií prenášať digitálnu komunitu a stať sa digitálnou komunitou pre krajiny a regióny. Program odštartoval na Slovensku v minulom roku a záujem oň prejavilo viac ako 100 študentov.

Sme presvedčení, že podpora a vzdelávanie mladých slovenských talentov a ich technických zručností a znalostí je jednou z najlepších investícií, ktoré spoločnosť Huawei, ako líder informačných a komunikačných technológií, môže robiť. Podpora študentov a vysokých škôl po celom svete je jedným z dlhodobých záväzkov spoločnosti Huawei,“ uviedol Shi Yi, generálny riaditeľ Huawei na Slovensku.

huawei-program

Seeds for the Future zahŕňa každý rok študentov z celého sveta. Je dôležité, aby sa aj študenti zo Slovenskej republiky stali súčasťou programu. Desať študentov do 30 rokov veku tak tento rok pochádza z Technickej univerzite v Košiciach, Univerzity v Žiline, Technickej univerzity vo Zvolene, Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Univerzity Komenského v Bratislave.

Samozrejme, všetko úsilie stálo za to. Je to príležitosť, ktorá prichádza len raz za život,“ hodnotí Silvia Ďutková, študentka, ktorá sa programu zúčastňuje.

Študenti tiež strávia celý týždeň v centrále Huawei. Dozvedia sa o mobilných internetových aplikáciách, získajú telekomunikačné znalosti, zistia viac o vývojovom trende a navštívia aj Huawei Exhibition Center a 5G laboratóriá. Študenti majú popritom možnosť naučiť sa čínsky jazyk a kultúru v Pekinskej jazykovej univerzite a prehliadnuť si historické pamiatky, akými sú napríklad Veľký čínsky múr či Zakázané mesto.

Okrem poskytovania služieb a produktov Huawei pracuje na mnohých inováciách, ktoré by mohli v budúcnosti zlepšiť naše životy k lepšiemu. Som nadšený, že sa môžem priučiť inováciám od Huawei, ako aj čínskej kultúre,“ povedal Martin Miškuf, študent, ktorý sa zúčastňuje z Technickej univerzity v Košiciach.

Od programu očakávam, že získam cenné znalosti z čínskej kultúry, ktorá ma fascinuje. Chcela by som dostať šancu vidieť, ako takáto globálna spoločnosť pôsobí a prepojiť tak teoretické vedomosti zo školy s praxou,“ dodáva Silvia Ďutková z Univerzity v Žiline.