Úvod Google Google Pixel Aké veľké budú smartfóny Google Pixel a Pixel XL? Pozrite si grafické...

Aké veľké budú smartfóny Google Pixel a Pixel XL? Pozrite si grafické porovnanie s konkurenciou

1

Pri kúpe nového smartfónu treba zohľadniť nielen jeho technologickú výbavu a napríklad cenu, ale aj jeho veľkosť. Používateľský komfort pri manipulácii je veľmi dôležitý.

Veľké dlane si bezproblémovo poradia so zariadeniami ako Galaxy Note 7 a jemu podobnými, pre malé ruky môže byť manipulácia s takto veľkými smartfónmi až výrazne nepohodlná.

Veľkosť smartfónu je podmienená veľkosťou uhlopriečky displeja a hlavne jeho pomeru plochy k prednej strane. Existujú smartfóny, pri ktorých displej zaberá 80 % prednej plochy, no nájdu sa aj kúsky s ďaleko horším pomerom.

Pixel a Pixel XL už 4. októbra

Spoločnosť Google 4. októbra predstaví okrem iného aj novú dvojicu referenčných smartfónov Google Pixel a Pixel XL. Už teraz je jasné, že si na tieto smartfóny brúsi zuby nejeden používateľ. Čistý Android, stabilný a rýchly chod, či promptné aktualizácie môžu pri kúpe podstatne zavážiť. Na verejnosti sa objavilo pekné grafické porovnanie veľkosti očakávaných smartfónov so zariadeniami, ktoré už na trhu nejakú dobu figurujú.

Porovnanie s vlajkovými loďami

Mnohé ste určite v ruke už mali, čiže si dokážete vytvoriť akúsi ilustračnú predstavu. Na prvom snímku si môžete pozrieť veľkostný rozdiel medzi minuloročnými smartfónmi Nexus 5X a Nexus 6P. Ďalší snímok porovnáva Pixely s modelmi Galaxy S7, Galaxy S7 edge, HTC 10 alebo aj LG V20. Pripomíname, že Google Pixel bude disponovať 5,0-palcovým displejom a XL variant až 5,5-palcovým zobrazovacím panelom. Google tak vyhovie širšiemu spektru používateľov.

nexus

pixel

Konkrétne čísla rozmerov či prípadnú hrúbku zariadení Pixel a Pixel XL zatiaľ oficiálne nepoznáme. Určite sa ich dozvieme už 4. októbra pri oficiálnom predstavení. Z grafického porovnania je však veľkostný rozdiel badateľný dobre.