Úvod Aplikácie Google spochybňuje Edwarda Snowdena. Aplikácia Allo je bezpečná, máte aj možnosť úplného...

Google spochybňuje Edwarda Snowdena. Aplikácia Allo je bezpečná, máte aj možnosť úplného šifrovania

6
Včera sme vás informovali o vyjadreniach Edwarda Snowdena, známeho donášača na Národnú bezpečnostnú agentúru USA, ktorý odhalil globálne špehovanie ľudí. Snowden je presvedčený, že Allo je pre bežných ľudí hrozbou.

Google mal pri Allo zvoliť end-to-end šifrovanie už v základnom nastavení. Pri oficiálnom uvedení na Google Play sa tak však nestalo. Komunikácia používateľov je uložená v dátových centrách spoločnosti Google s rozpoznateľnou cestou k odosielateľom a adresátom.

Vyjadrenia Snowdena však Google nenechali chladným. Hneď po publikovaní obdržal AndroidPortal.sk stanovisku spoločnosti. Prečítať si ho môžete nižšie.

Naši používatelia majú zabezpečenú kontrolu nad ich dátami v aplikácii Allo, a to týmto spôsobom – história chatu sa ukladá do tej doby, než sa ju rozhodne používateľ vymazať. Používateľ sa môže tiež rozhodnúť, či chce vymazať len jednotlivé správy alebo celé konverzácie. Všetky správy v Allo sú šifrované. Konverzácia je však možná aj v anonymnom režime (tzv. Incognito mode), kde sú správy chránené end-to-end šifrovaním a v ktorom je možné nastaviť časový limit. Po jeho uplynutí sú správy automaticky vymazané nielen z telefónu používateľa, ale aj z telefónu osoby, s ktorou komunikuje.

Myslíte, že je aplikácia Allo bezpečná alebo sú Snowdenove obavy na mieste?