Úvod Aplikácie Po Duo prichádza Allo. Nový Google messenger čoskoro dorazí do Google Play

Po Duo prichádza Allo. Nový Google messenger čoskoro dorazí do Google Play

0

Google len pred nedávnom uviedol do obchodu Google Play aplikáciu Duo, ktorá slúži pre uskutočňovanie videohovorov. Tento týždeň uvidíme novinku Allo.

Aplikácie Google Duo aj Allo boli predstavené na májovej konferencii Google I/O. Allo je instantný messenger, čiže niečo, ako WhatsApp alebo Facebook Messenger aplikácia.

Appka Google Allo bude ale predsa len trochu iná. Okrem štandardného odosielania textu, obrázkov, videí a smajlíkov ponúkne aj niečo viac. Okrem „googlovského dizajnu“ bude v rámci používania podobne intuitívna a snáď aj jednoduchá ako aplikácia Duo.

Pre vašu identifikáciu bude potrebovať len telefónne číslo. Samozrejmosťou je často vládnymi mocnosťami kritizované end-to-end šifrovanie a systém akejsi umelej inteligencie na báze strojového učenia. Softvér bude vyhodnocovať vašu konverzáciu a ponúkne vám napríklad odpovede na otázky, ktoré v správe od konkrétneho používateľa dostanete.

google allo

Ďalej vám môže pripomenúť napríklad dátumy udalostí, ktoré ste si v konverzáciách dohodli alebo bude rozpoznávať objekty vo fotografiách, ktoré obdržíte.

Aplikácia Google Allo dorazí s najväčšou pravdepodobnosťou do obchodu Google Play tento týždeň. Prezradil to spoľahlivý zdroj tech informácií Evan Blass, ktorý neskôr doplnil aj konkrétny dátum uvedenia, 21. september 2016.

Je možné, že aplikácia bude zo začiatku dostupná len pre užšiu skupinu používateľov a bude sa šíriť postupne.