Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Galaxy S8 možno predstavia skôr než sa čakalo: Dôvodom má byť vybuchujúci...

Galaxy S8 možno predstavia skôr než sa čakalo: Dôvodom má byť vybuchujúci Galaxy Note 7

5

Od času, keď Samsung oznámil globálne zvolávanie všetkých predaných aj nepredaných Galaxy Note 7 uplynul už týždeň. Zariadenie trpí chybnými batériami, ktoré sa prehrejú a zariadenie neskôr vybuchne. Samsung na problém zareagoval naozaj svižne, okamžitým pozastavením predaja. Zákazníci, ktorí už telefón vlastnia si ho zadarmo môžu dať vymeniť za čisto nový kus rovnakej špecifikácie.

Niektorí analytici teraz tvrdia, že takto veľké problémy s Galaxy Note 7 budú mať veľký vplyv na budúcoročné predstavenie Galaxy S8. Dávalo by to zmysel. Samsung totiž stráca peniaze tým, že nepredáva svoju najnovšiu vlajkovú loď. Je teda dosť možné, že predstavenie novej urýchli, aby vykompenzoval stratu spôsobenú nedávnymi problémami. Samsung predaj Galaxy Note 7 zastavil len dva týždne po uvedení na trh, pričom opäť spustiť by ich mal až v októbri. Týka sa to nielen malých, ale aj veľkých trhov, ako napríklad Spojených štátov.

Je ľahšie predať Galaxy Note 7 alebo Galaxy S8?

Je dosť pravdepodobné, že keď firma vyrieši problémy spojené s Galaxy Note 7, na scénu nastúpi marketingový tím, ktorý nebude mať vôbec ľahkú úlohu. Bude si totiž musieť opäť získať srdcia ľudí a presvedčiť ich, že Galaxy Note 7 za to naozaj stojí a že je už bezpečný. Keď sa nad tým zamyslíme, uvedenie nového produktu, ktorý na svojom štíte nemá žiadne problémy s explodujúcimi batériami by mohlo byť jednoduchšie, ako presviedčať ľudí o bezpečnosti Note 7. To sú ale naše špekulácie, Samsungu sa to nakoniec môže podariť.

Samsung už tradične predstavuje svoje nové vlajkové lode počas Mobile World Congress, veľtrhu, ktorý sa koná vo februári. Či celý proces popoženie a Galaxy S8 naozaj predstaví skôr je momentálne vo hviezdach.