Úvod Výrobcovia Samsung FOTO: Ďalšia explózia Galaxy Note 7. Výbuch spôsobil škodu 1400 dolárov

FOTO: Ďalšia explózia Galaxy Note 7. Výbuch spôsobil škodu 1400 dolárov

6

Samsung pred pár dňami priznal chybu, ktorá sa týka batérie smartfónu Samsung Galaxy Note 7. Výrobca zastavil po celom svete distribúciu tohto zariadenia a bude ich vymieňať za nové, bezpečné.

Samsung bol konkrétnejší, pričom uviedol, že k 1. septembru bolo nahlásených 35 prípadov explózie, poškodenia nabíjaním alebo samotnej nefunkčnosti nabíjania.

Akoby zázrakom nedošlo k žiadnej ujme na zdraví ani k veľkým škodám na majetku. Teda až doteraz. Jeden z majiteľov smartfónu Samsung Galaxy Note 7 sa ubytoval v jednom z austrálskych hotelov a inkriminovaný smartfón pripojil na nabíjačku.

Počas nočného nabíjania začal smartfón horieť a dymiť. Odnieslo si to prestieradlo, koberec a podlaha hotelovej izby. Čo je však nepríjemnejšie, vlastník smartfónu si zrejme pri manipulácii s poškodeným zariadením popálil prsty. Celkové škody boli vyčíslené na 1400 dolárov. Dotknutý majiteľ smartfónu samozrejme kontaktoval výrobcu, ktorý mu ako náhradný smartfón pridelil Samsung Galaxy J1. Ide o dočasné riešenie a neskôr bude poškodenému pridelený nový a bezpečný kus Galaxy Note 7. Na účet Samsungu pôjde aj spôsobená škoda.

Nižšie si môžete pozrieť fotografie z „miesta činu“.

Galaxy Note 7 Galaxy Note 7 Galaxy Note 7 Galaxy Note 7