Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 FOTO: Takto vyzerá nový, bezpečný Galaxy Note 7 + balenie. V Európe...

FOTO: Takto vyzerá nový, bezpečný Galaxy Note 7 + balenie. V Európe ich vymenili takmer 60%!

1

Samsung pomaly ale isto vymieňa staré Galaxy Note 7 s potenciálne nestabilnou batériou za nové, v ktorých by už mala byť batéria stabilná a bezpečná pre používanie. Spoločnosť kvôli takto veľkému globálnemu zvolaniu prišla približne o 1 miliardu dolárov. Nie je to teda žiadna sranda.

Do redakcie nám dorazili zábery toho, ako vyzerá krabička nového Galaxy Note 7 a ako vyzerá samotné používateľské rozhranie. Potvrdilo sa aj to, že Samsung dostal od Google povolenie využiť zelený indikátor batérie.

Spoločnosť zároveň zverejnila oficiálne štatistiky pre európsky trh. V tlačovej správe, ktorú nám Samsung poslal výrobca udáva, že v Európe vymenili už 57 % Note 7. Len 3 % z nich si malo zvoliť iný model než Note 7. Samsung predpokladá, že výmenný program bude dokončený už v prvej polovici októbra.

Okrem toho firma oznámila aj oficiálny začiatok predaja Note 7, ktorý sa uskutoční už 28. októbra. Podmienkou však aj naďalej ostáva úplne dokončenie výmenného programu.

David Lowes, marketingový riaditeľ spoločnosti Samsung Electronics Europe situáciu komentuje nasledovne: „Sme veľmi radi, že naše posolstvo o bezpečnosti na prvom mieste sa k majiteľom Galaxy Note7 donieslo tak rýchlo, a že si svoje zariadenia ochotne a bez oneskorenia vymieňajú za nové. Na zabezpečenie dodávok nových zariadení pre Európu sme vyvinuli značné úsilie. Majitelia nových zariadení sa už nemusia obávať žiadnych komplikácií. Chceme poďakovať našim zákazníkom za trpezlivosť a lojalitu k Samsungu aj k samotnému Galaxy Note7. Zostávajúcich zákazníkov, ktorí si ešte svoje zariadenia nevymenili, chceme požiadať, aby tak urobili a aby si najlepšie ešte dnes zaistili úplne nový Galaxy Note7 na našej infolinke.“

Prieskum realizovaný naprieč Európou preukázal, že dôvera zákazníkov v značku Samsung zostáva silná. Z prieskumu medzi 5 000 zákazníkmi z Veľkej Británie, Nemecka, Francúzska, Španielska a Talianska vyplýva, že pre väčšinu (61 %) z nich výmena Galaxy Note7 nezmenila ich pohľad na značku Samsung a 15 % z nich dokonca teraz vníma Samsung pozitívnejšie.

note7-vymeneny
Samsung Note 7 posiela v takto zabalenej krabičke
note7-vymeneny-2
Všimnite si indikátor batérie, ktorý je na vymenených Note 7 zelený

Vďaka, Marian za poskytnuté fotky!