Úvod Dohady Chromebooky budú ešte bezpečnejšie: Chrome OS čoskoro dostane podporu snímačov odtlačkov prstov

Chromebooky budú ešte bezpečnejšie: Chrome OS čoskoro dostane podporu snímačov odtlačkov prstov

0
Chrome OS

Zdá sa, že Google pre svoj desktopový operačný systém Chrome OS chystá veľké zmeny. Najväčšou novinkou je určite natívna podpora Android aplikácií, avšak americká spoločnosť nás možno prekvapí aj s podporou snímačov odtlačkov prstov.

Chrome OS by mal byť v blízkej budúcnosti ešte bezpečnejší. Zdroje Chromium tvrdia, že Google testuje vo svojom operačnom systéme bezpečnosť, ktorú zabezpečia práve snímače odtlačkov prstov. Stále ale nemôžeme tvrdiť, že Google túto funkciu sprístupní.

Snímač by bol najčastejšie používaný pri prihlasovaní do Chromebooku. S príchodom Android aplikácií, ktoré podporujú overenie pomocou snímaču odtlačkov, bude táto funkcia dostupná pravdepodobne aj tu. Špekuluje sa aj, že Google túto autentifikáciu použije aj na webe, nie je to tak dávno, čo pridal odomykanie cez PIN do Chrome OS developer channel.

Myslíme si, že je len otázkou času, kedy Chromebooky poskytnú aj snímače odtlačkov. Dnes už túto vymoženosť nájdete aj v niekoľkých čínskych smartfónoch, ktorých cena sa často pohybuje aj pod 100 eur. Notebooky tiež poskytujú túto ochranu, preto sa nečudujeme, že Google chce držať krok s konkurenciou.

Uvítali by ste túto novú funkciu alebo je to podľa vás zbytočnosť na notebooku/chromebooku?