Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry definitívne končí so smartfónmi ako s hardvérom. Výrobu necháva na partneroch

BlackBerry definitívne končí so smartfónmi ako s hardvérom. Výrobu necháva na partneroch

0

BlackBerry, niekdajší kráľ inteligentných mobilných telefónov, nezvládol rýchly nástup súčasných smartfónov prevažne s operačným systémom Android a zaspal dobu.

Predaje ich zariadení klesali k mizivým percentám, čo sa podpísalo pod nepriaznivé hospodárske výsledky tejto kanadskej spoločnosti. Mobilná divízia sa predsa len pokúsila vstať z popola a ich posledný high-end model Priv vybavila operačným systémom Android. To však nestačilo a už bolo neskoro.

blackberry

BlackBerry aktuálne definitívne rezignuje na produkciu smartfónov po hardvérovej stránke a zameria sa len na softvérovú časť. Výrobu smartfónov prenechá v celej miere licencovaným partnerom. Ide hlavne o spoločnosť Foxconn a TLC (vlastník Alcatelu).

Práve ich posledný smartfón strednej triedy, BlackBerry DTEK, je vlastne prezlečený Alcatel Idol 4. O značku BlackBerry ako takú by sme teda prísť nemali. To isté sa týka softvérových riešení pre bezpečnosť a produktivitu, ako napr. BlackBerry Hub a podobne.

K TÉMENový BlackBerry smartfón oficiálne predstavený: Stredná trieda a poriadna bezpečnosť

Napriek negatívnej správe by sme celú situáciu až tak negatívne nevideli. Hardvéroví partneri sú dostatočne skúsení na to, aby vyprodukovali zariadenia požadujúcej kvality s dôrazom na optimálnu cenu. Logo BlackBerry zostane a rovnako tak operačný systém Android so softvérovými vylepšeniami alá BlackBerry. Tie sú koniec koncov na vysokej úrovni a BlackBerry má v tomto smere v mnohých ohľadoch na vrch.