Úvod Výrobcovia Samsung Operačné systémy Android a Windows bežiace súčasne na jednom smartfóne? Patent Samsungu

Operačné systémy Android a Windows bežiace súčasne na jednom smartfóne? Patent Samsungu

1

Samsung má síce momentálne veľa práce so zvolávacou akciou, ktorá sa týka ich phabletu Galaxy Note 7, no v inováciách nepoľavuje. Podľa patentu z roku 2015 sa pohráva s myšlienkou aktívneho dual-bootu.

Nákres z patentovej prihlášky jasne ukazuje použitie dvoch operačných systémov na jednom zariadení. Samozrejme ide o Android a v segmente smartfónov menej preferovaný Windows.

Samsung chcel už v minulosti priviesť na trh takýto smartfón. Zrejme mu v tom bránili ďalšie patenty a licenčné podmienky, ktoré by už mali byť v súčasnosti vyriešené. Posledným zariadením Samsungu s funkciou dual-bootu bol Ativ Q. Išlo však o konvertibilný notebook/tablet a nie priamo o smartfón.

Pri pohľade na ostatné nákresy z patentovej prihlášky si môžeme všimnúť, že oba operačné systémy by mali bežať súčasne. Nemuseli by sme si teda vybrať ten preferovaný vždy po reštarte alebo zapínaní smartfónu. Zatiaľ nie je jasné, či Samsung plánuje tento patent previesť do reálnej podoby. Išlo by totižto po hardvérovej stránke o náročnejšie zariadenie. Každý z bežiacich operačných systémov bude potrebovať svoju dávku výkonu a kapacitu operačnej pamäte. V teoretickej rovine by sme každému OS mohli manuálne určiť výkonnostný podiel podľa používateľských potrieb. Rovnako tak by bolo zaujímavé vidieť, ako hladké a rýchle by bolo prepínanie medzi týmito operačnými systémami.

Pozrite si patentové skice v galérii nižšie.

1 (10)
1 (9)
1 (8)
1 (7)
1 (6)
1 (5)
1 (4)
1 (3)
1 (2)
1 (1)
1