Úvod Novinky Stručne Bezpečné sledovanie videa: 97 % všetkých pripojení na YouTube je šifrovaných

Bezpečné sledovanie videa: 97 % všetkých pripojení na YouTube je šifrovaných

1

Predstavitelia služby YouTube dnes na oficiálnom blogu tejto video služby informovali, že je na 97 % šifrovaná. Konkrétne ide o bezpečnostný protokol HTTPS, ktorý sprostredkuje pripojenia a komunikáciu.

Predstavitelia uviedli, že zatiaľ nie sú schopní zabezpečiť konektivitu bezpečnú na 100 %. Dúfajú však, že sa im v priebehu času podarí eliminovať všetky nezabezpečené pripojenia. Ako dlho im to bude trvať je otázne, určite to však nebude beh na dlhú trať. V roku 2014 bolo pripájanie cez HTTPS protokol na úrovni 77 %.

Známa video služba nasadila protokol HTTPS pred približne dvoma rokmi a podľa ich slov, odvtedy zaznamenali u väčšiny návštevníkov len pozitívne reakcie a lepší zážitok z používania YouTube.

youtube

Službu YouTube používa nespočetné množstvo ľudí a ide o jednu z najnavštevovanejších stránok na svete. Potreba bezpečného pripojenia je preto určite na mieste. Nezabezpečené pripojenie otvára cestu hackerom, malvéru a iným digitálnym hrozbám, ktoré môžu ohroziť súkromie používateľov. Videá s mačkami tak môžete sledovať v bezpečí.