Úvod Smartphony Predstavenie Xiaomi Redmi 4 a Mi Note 2: Dátum predstavenia, špecifikácie a ceny

Xiaomi Redmi 4 a Mi Note 2: Dátum predstavenia, špecifikácie a ceny

4

Čínska sociálna sieť Weibo ako aj testovací štandard Geekbench poodhalili dôležité informácie o chystaných modeloch smartfónov obľúbenej čínskej spoločnosti Xiaomi.

Konkrétne ide o zariadenia Redmi 4 a dlhodobo očakávaný Mi Note 2. Čo sa týka prvého menovaného, Xiaomi Redmi 4 bude disponovať 5 palcovým displejom s FHD 1080p rozlíšením, pod ktorým bude tikať procesor Snapdragon 625 a 3 GB operačná pamäť RAM. Počítať môžeme s operačným systémom Android vo verzii 6.0.1 Marshmallow a celokovové telo bude ukrývať tiež 4100 mAh batériu s technológiou rýchleho nabíjania.

Čínske zdroje uvádzajú, že tento smartfón bude predstavený už 25. augusta s cenou po prepočte, 94 €. Cena sa týka 32 GB modelu a samozrejme ide o predajnú sumu určenú pre domáci čínsky trh.

xiaomi-mi-5

Zaujímavejšie vyzerá Xiaomi Mi Note 2. Ten dostane do výbavy Super AMOLED displej z dielne Samsungu, o výkon sa bude starať vylepšený čipset Snapdragon 821 a pri živote ho bude držať 3600 mAh batéria, taktiež s technológiou rýchleho nabíjania. Kovové telo a snímač odtlačkov prstov nebude chýbať samozrejme tiež. Detailnejšie špecifikácie nepoznáme, no je jasné, že pôjde o high-end model.

Obyvateľov Číny bude stáť nový Mi Note 2 po prepočte 337 € (6 GB RAM / 64 GB ROM), alebo 378 € (6 GB RAM / 128 GB ROM). Dátum predstavenia? 5. september 2016.