Úvod Zariadenia Smartwatch Xiaomi predstavilo nové inteligentné hodinky. Prvé s 28 nm GPS senzorom na...

Xiaomi predstavilo nové inteligentné hodinky. Prvé s 28 nm GPS senzorom na svete

3

Spoločnosť Xiaomi v rámci svojho sub-brandu Huami predstavila inteligentné hodinky s názvom AMAZFIT. Hodinky sú svojim spôsobom jedinečné. 

Ide totižto o prvé smart hodinky na svete, ktoré dostali do výbavy 28 nm GPS modul. V kombinácii s 200 mAh batériou hodinky vydržia na jedno nabitie pracovať až päť dní. Aspoň také sú slová výrobcu.

Čo sa týka ostatných parametrov, ciferník disponuje okrúhlym displejom s uhlopriečkou 1,34 palca a rozlíšením 300 x 300 pixelov. Pod kapotou sa usídlil 1,2 GHz procesor v kombinácii s 512 MB operačnou pamäťou RAM a 4 GB úložiskom. Na opačnej strane ciferníka nájdeme snímač srdcového tepu.

Huami AMAZFIT

Telo hodiniek je zhotovené z bližšie nešpecifikovaného keramického materiálu, takže by mali byť hodinky odolné voči škrabancom a iným fyzickým vplyvom. Remienky sú vymeniteľné a zrejme ich budete môcť nahradiť akýmkoľvek iným 22 milimetrovým remienkom.

Huami AMAZFIT

Ako už býva pri týchto výrobcoch zvykom, hodinky AMAZFIT si odbijú trhovú premiéru v domovskej Číne s cenou 120 dolárov, čiže približne 107 eur. Je veľmi nepravdepodobné, že sa oficiálnou cestou dostanú do Európy alebo do USA. Možnosti medzinárodného online predaja sú však široké.