Úvod Zariadenia VR headset Xiaomi Mi VR Play oficiálne: Lacná virtuálna realita v štýle Google Cardboard

Xiaomi Mi VR Play oficiálne: Lacná virtuálna realita v štýle Google Cardboard

7

Tak, ako sme uviedli včera, čínska spoločnosť Xiaomi dnes na domovskej pôde oficiálne predstavila headset pre virtuálnu realitu s označením Mi VR Play. Bude lacný a univerzálny.

Nová náhlavná súprava s logom Xiaomi bude pasívna. Pre svoj chod bude potrebovať vložený smartfón, pričom headset znesie uhlopriečky displejov od 4,7 do 5,7 palcov. Použiť môžete akýkoľvek smartfón.

Cieľom je podľa spoločnosti Xiaomi priniesť zážitok z virtuálnej reality čo najširšiemu publiku. Na mysli mali hlavne Čínu, kde je táto technológia v plienkach, to isté sa ale dá v podstate povedať aj o našich končinách. Headset Mi VR Play nedisponuje žiadnymi hi-tech technológiami, pričom ide skôr o kvalitnejšiu verziu Google Cardboard.

Náhlavná súprava je z tvrdého plastu a smartfón v nej uchytíte pomocou zipsu. zaujímavý je tiež dizajn. Xiaomi myslelo na individualitu a headset si budete môcť zadovážiť v rôznych prevedeniach. Nechýba ružové, imitácia leopardej kože alebo dokonca rifloviny. Prostredníctvom tohto zariadenia budete môcť s väčším zážitkom sledovať 360 stupňové videá, používať appky pre virtuálnu realitu alebo sledovať rôzny obsah, ktorý bude dostupný prostredníctvom pridruženej oficiálnej aplikácie.

Mi_VR_Play

Xiaomi Mi VR Play bude zatiaľ k dispozícii len pre developerov a beta testerov, ktorí si môžu toto zariadenie zakúpiť za, pozor, 15 dolárových centov. Spoločnosť eviduje cez jeden milión registrácií o beta testovanie. Zatiaľ nie je jasné, o aký počet konečných beta testerov pôjde.

Mi_VR_Play

Konečnú trhovú cenu, ako aj globálnu dostupnosť oficiálne nepoznáme. Určite sa však objaví v blízkej dobe. Včerajšie správy hovorili o konečnej cene 99 dolárov, čo je približne necelých 90 eur. Cena by tak bola oproti konkurencii skutočne nízka a sme si istí, že sa táto správa o cene potvrdí tak, ako mnohokrát v minulosti.