© tropicalpost.com

Odkedy sa v roku 2014 WhatsApp presunul pod krídla Facebooku boli obe služby viac-menej samostatné. Ľudia sa totiž obávali o svoje súkromie. To sa však má už čoskoro zmeniť. V príspevku na blogu komunikačnej služby sa totiž objavili informácie o prepojení oboch služieb. S Facebookom začne WhatsApp zdieľať telefónne čísla, profilové fotky, mená a viac.

WhatsApp tvrdí, že zdieľané informácie im umožnia poskytnúť vám ešte lepšie návrhy priateľov a presnejšie reklamy. Okrem toho využili aj príklad, kde vám banka zasiela správu o tom, že vás účet hackli alebo letecká spoločnosť informáciu o tom, že váš let bude meškať. Podobný typ správ bežne funguje v zahraničných štátoch cez službu Facebook Messenger bot.

Dobrou správou však je fakt, že prepojeniu sa môžete ľahko vyhnúť. Dá sa totiž vypnúť. Predtým, ako službe dáte palec hore si z nastavení môžete vybrať, či má WhatsApp zdieľať informácie s Facebookom. Toto okienko je však zákerne skryté. Nachádza sa na najbezpečnejšom mieste na internete – v zmluvných podmienkach, ktoré nikto nečíta. Objaví sa až vtedy, keď kliknete „Prečítať.“ Nebojte sa, ak sa vám podarí odkliknúť tieto nastavenia, stále sa k nim môžete dostať cez Nastavenia > Účet > Zdieľať informácie z môjho účtu.