Úvod Novinky Aktuálne USB-C namiesto 3,5mm jacku je veľký krok vpred, chváli novú technológiu Intel

USB-C namiesto 3,5mm jacku je veľký krok vpred, chváli novú technológiu Intel

Zvuk cez USB-C je budúcnosť, presviedča Intel.

12

USB-C je tu a spolu s ním prichádzajú aj zmeny toho, na čo sme boli doteraz zvyknutí. Jednou z nich je aj pomalé miznutie 3,5mm jacku. Jednou zo spoločností, ktoré tento trend chvália a odporúčajú je Intel.

Ten na konferencii IDF prehlásil, že 3,5mm jack má v mobilných zariadeniach zaberať príliš veľa miesta. Jeho analógové obvody okrem toho môžu ovplyvňovať ďalšie komponenty v zariadení.

Intel, citovaný serverom CNET ďalej ukľudnil všetkých tých, ktorí sa boja vyššej spotreby energie. Obvod USB má totiž spotrebovať viac energie než klasický, analógový 3,5mm jack. Spoločnosť ubezpečuje, že USB C môže využívať najmodernejšie technológiu na šetrenie batérie. Elektronika sa vďaka ním dokáže odpájať od batérie. Spotrebu by sme teda nemali nijak vážnejšie pocítiť.

Či sa do USB-C zvuku pustia aj výrobcovia už ostáva otázkou. Predpokladá sa, že by tak mali spraviť veľké spoločnosti ako Apple či Samsung. Otázkou ale ostáva či o výhodách dokážu presvedčiť ľudí vlastniacich klasické slúchadlá. Veľkým boomom by mohla byť expanzia USB-C slúchadiel, ktorých je zatiaľ na trhu pramálo.