Úvod Elektromobilita Tesla Model S a Model X dostanú väčšiu batériu. Dojazd cez 600...

Tesla Model S a Model X dostanú väčšiu batériu. Dojazd cez 600 kilometrov

9
© techcrunch.com

Revolučné elektromobily Tesla Model S a Model X dostanú ďalšiu aktualizáciu. Tá bude tentokrát hardvérová a nie softvérová. V konfigurácii pribudne nová batéria.

Naznačujú to relatívne presné indície, ktoré hovoria, že pri kúpe jedného z dvojice modelov si budete môcť vybrať až 100 kWh akumulátor. Doterajšia maximálna kapacita bola 90 kWh.

Informácie pochádzajú z evidencie holandských regulačných orgánov, ktoré schvaľujú dané vozidlá pre prevádzku v Európskej únii. Výpis konkrétne hovorí o označeniach Tesla 100D a Tesla 100X. Na tieto skutočnosti poukázal holandský blog blog.kenteken.tv. Databáza ďalej hovorí o avizovaných dojazdoch. Tie majú byť na úrovni 381 míľ, teda približne 613 kilometrov. Treba však podotknúť, že európske smernice zvyknú bývať „optimistickejšie“, ako tie americké. Každopádne, dojazd elektrovozidiel bude citeľne dlhší.

Informácie o 100 kWh akumulátore sa objavili už v marci, kedy sa zmienka o tomto variante objavila priamo v online konfigurátore vozidiel automobilky Tesla. Teraz sú však správy podstatne dôveryhodnejšie. Na veľkú batériu poukazuje aj priamo automobilka, a to cestou sociálnych sietí. Zverejnila na nich totižto fotografiu svojho Modelu S a číslo „100“ napísaným v graffiti.

tesla

Hovorca automobilky Tesla Motors sa vyjadril, že číslo symbolizovalo hodnotu „100 %“ a nie kapacitu batérie. Dôkazy ale hovoria o niečom inom. Otázne zatiaľ je, koľko bude takéto vylepšenie stáť.