Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 7 má fenomenálnu výdrž batérie

Samsung Galaxy Note 7 má fenomenálnu výdrž batérie

Samsung Galaxy Note 7 prešiel komplexným testom výdrže batérie. Tu sú výsledky.

4

Nový Galaxy Note 7 je pre Samsung veľký krok vpred. Využil všetky dostupné zdroje a skúsenosti za posledných pár rokov a vytvoril tak to najlepšie, čo momentálne vedel. Jedným zlepšením je aj výdrž batérie.

Redaktori servera PhoneArena sa rozhodli využiť svoj vlastný algoritmus pre test batérie, aby otestovali či skutočne došlo k zlepšeniu. V skratke – áno, došlo. Záver je teda jasný. Galaxy Note 7 má lepšiu výdrž batérie, ako jeho predchodcovia Note 5 a Note 4.

V porovnaní s Galaxy Note 4 sa Samsungu podarilo vylepšiť výdrž o 12%, v porovnaní s Galaxy Note 5 o slušných 7%. Testovaný pritom bol model s procesorom Exynos 8890, teda rovnakým procesorom, ktorý sa predáva aj na Slovensku. Model so Snapdragon 820 v teste dopadol podstatne horšie. Zvládol toho približne o 20% menej, ako model s Exynosom. Samozrejme, svojím spôsobom ide o syntetický, teda umelý benchmark, ktorý sa môže a nemusí odzrkadliť na výdrži v reálnom svete. Stále ale ide o celkom presný ukazateľ toho, ako sa im môže dariť.

V tabuľke nižšie môžete vidieť aj iPhone 6s Plus, ktorý je momentálne najväčším rivalom pre Note 7 z dielne Apple. Jeho výdrž je slabšia, a to aj napriek tomu, že ani zďaleka neponúka tak jemný displej ako Note 7.

Nový phablet z dielne Samsungu tak neohrozil výdrž batérie na úkor výkonu, o to sa báť nemusíte. Naopak, podstatne ju predĺžil.

note7-vydrz