Úvod Novinky Aktuálne FOTO: Samsung Galaxy Note 7 údajne explodoval počas nabíjania

FOTO: Samsung Galaxy Note 7 údajne explodoval počas nabíjania

7
© baidu.com

Už sme vás v minulosti informovali o niekoľkých nepríjemných incidentoch, ktoré sa týkali požiaru alebo explózie rôznych smartfónov. Ten najnovší sa týka modelu Samsung Galaxy Note 7.

Explóziu tohto zariadenia nečakal asi nikto. Ide čerstvý phablet, ktorý si podľa prvotných testov a používateľských skúseností vysluhuje hodnotenia najlepšieho Android smartfónu na trhu. Plejádu najnovších mobilných technológií sprevádza maloobchodná odporúčaná cena 849 eur.

Podľa informácií, ktoré pochádzajú z čínskeho zdroja baidu.com, explodoval Samsung Galaxy Note 7 počas nabíjania. Inovatívny smartfón sa behom niekoľkých sekúnd premenil na kus uhlia. Zatiaľ nie je jasné, čo explóziu spôsobilo a akákoľvek panika je predčasná. Galaxy Note 7 je vôbec prvým smartfónom výrobcu Samsung, ktorý disponuje nabíjaním prostredníctvom konektora USB typ C.

Samsung určite dbá na dôslednú kontrolu kvality svojich high-end produktov, keďže si vzhľadom na ich cenu nemôže dovoliť akýkoľvek prešľap. Je možné, že vlastník daného smartfónu použil neoriginálne príslušenstvo, no pokojne môže ísť o chybu konkrétneho jedného kusu. Každopádne už dlhodobo odporúčame používať len originálne príslušenstvo a nabíjačky. Nabíjaný smartfón by mal byť umiestnený mimo zdrojov tepla, horľavých predmetov a nemal by byť ničím prikrytý.

Galaxy Note 7
© baidu.com
Galaxy Note 7
© baidu.com
Galaxy Note 7
© baidu.com

Tému zhoreného Samsungu Galaxy Note 7 budeme sledovať a pokiaľ sa objavia nové informácie o prípadnej príčine alebo vyjadrenie výrobcu, určite vám ich prinesieme.