Úvod Zariadenia POROVNANIE: Vernee Apollo Lite vs. Xiaomi Redmi Pro. Kto je lepší?

POROVNANIE: Vernee Apollo Lite vs. Xiaomi Redmi Pro. Kto je lepší?

11

Čínska spoločnosť Xiaomi len pred nedávnom predstavila nový smartfón s označením Redmi Pro. Asi najbližšie k nemu má model Vernee Apollo Lite, keďže zdieľajú podobné parametre a cenu. 

Stredná trieda, desaťjadrové procesory, kovové vyhotovenie a ďalšie faktory sú veľkým lákadlom pre potencionálnych zákazníkov, no svoju rolu určite zohrajú aj sympatie k ten či onej značke. V tabuľke nižšie si môžete pozrieť porovnanie základnej špecifikácie.

[table id=60 /]

Špecifikácia je takmer rovnaká, no nájsť sa dajú aj podstatnejšie rozdiely. Obe zariadenia ponúkajú 5,5-palcové displeje s FHD rozlíšením. Ten v Xiaomi Redmi Pro je vyrobený OLED technológiou a ponúka vysoký kontrastný pomer 60000: 1IGZO IPS displej pri Vernee Apollo Lite sa pre zmenu chváli vysokou citlivosťou a dobrou energetickou náročnosťou. Primárne je navyše vybavený vrstvou filtrujúcou modré svetlo.

redmi_proPodobne je to aj pod kapotou. Helio X20 nájdeme pri oboch modeloch, no Redmi Pro ponúka tiež vylepšenú verziu Helio X25 pri drahšom variante. Čipset Helio X20 je v prípade Redmi Pro v základnej verzii mierne podtaktovaný na hodnotu 2,1 GHz. Pri Vernee Apollo Lite je takt jadier nastavený na 2,3 GHz.

mediatek_helio_x25Rovnakou cestou išiel aj grafický čip Mali-T880 MP4. V Apollo Lite tiká na hodnote 780 MHz, v Redmi Pro na 700 MHz takte v základnej edícii. Ak si zadovážite drahšiu verziu, takt stúpne na 850 MHz. Súboj interných pamätí s prehľadom vyhráva Xiaomi Redmi Pro. K dispozícii je 32 GB, 64 GB alebo veľká 128 GB variácia. Posledné dve menované hodnoty idú ruka v ruke s výkonnejším procesorom a vyššie taktovanou grafikou. Samozrejme ale pri týchto modeloch stúpa aj cena. Apollo Lite ponúka „len“ 32 GB úložný priestor, ktorý ale môžete navýšiť prostredníctvom microSD kariet.

Obe spomínané zariadenia dostali do výbavy ako USB konektor typu C, tak 3,5 mm jack. Výrobca LeEco napríklad pri svojich posledných modeloch stavil len na USB C, ktorého sa týka aj prenos zvuku. 3,5 mm jack je ale stále dosť používaný, preto ho Vernee aj Xiaomi zachovali.

usb_CCiteľný rozdiel nájdeme na zadnej strane, konkrétne pri hlavných fotoaparátoch. Vernee stavilo na renomovaný Samsung a ich 16 Mpx snímač S5K5E8 s pixelmi veľkými len 1.0 μm. Redmi Pro dostal do vienka rovno dvojicu fotoaparátov, ktoré pracujú súčasne. 13 Mpx snímač Sony IMX258 pracuje s clonou f/2.0 a ďalším 5 Mpx fotoaparátom snímajúcim hĺbku ostrosti.

Xiaomi_Redmi_ProSmartfón Vernee Apollo Lite drží pri živote 3180 mAh batéria, ktorá si našla miesto v stále prijateľne štíhlom tele. K dispozícii je samozrejme technológia rýchleho nabíjania, a to v oboch prípadoch. Redmi Pro dostal do vienka masívnejší 4050 mAh akumulátor. Osobné preferencie môžu rozhodnúť pri snímači odtlačkov prstov. Niekomu viac vyhovuje umiestnenie na zadnej strane (Apollo Lite), iný dá zase prednosť polohe pod displejom v rámci tlačidla (Redmi Pro).

Apollo_liteAj keď obe zariadenia bežia operačnom systéme Android vo verzii 6.0 Marshmallow, vzhľad je rozdielny. Xiaomi ponúka tradične dobre vyladené prostredie MIUI 8 s množstvom funkcií, Vernee zvolil čistú formu Androidu v Nexus štýle.

miui_8Nemenej podstatnú úlohu pri výbere nového smartfónu zohráva cena. Xiaomi Redmi Pro sa začína predávať s cenou 225 dolárov (cca 199 eur), pokiaľ siahnete po verzii s 3 GB RAM a 32 GB ROM. 255 dolárov (cca 225 eur) vás bude stáť model s 3 GB RAM, 64 GB ROM a SoC Helio X25. Vrcholom je kombo 4 GB RAM / 128 GB ROM / Helio X25 s cenou 300 dolárov (265 eur). Vernee Apollo Lite sa predáva za 229 dolárov, čiže približne 202 eur. Pokiaľ natrafíte na niektorú z častých predajných kampaní, cena môže ísť ešte nižšie.

Obe zariadenia ponúkajú za tieto peniaze veľmi slušnú výbavu a používateľský komfort. Určiť víťaza je ťažké, preto to necháme na vás.

Po ktorom z danej dvojice smartfónov by ste siahli vy?

[yop_poll id=“92″]