Úvod Ostatné Drony Parrot Disco: Inovatívny dron s letovou rýchlosťou 80 km/h mieri do predaja....

Parrot Disco: Inovatívny dron s letovou rýchlosťou 80 km/h mieri do predaja. Cena zamrzí

2

Výrobca Parrot je známy produkciou skvelých lietajúcich inteligentných dronov. Ich čerstvý kúsok s pomenovaním Parrot Disco, ktorý bol predstavený začiatkom roka, mieri do predaja.

Parrot Disco sme po prvýkrát uvideli na technologickom veľtrhu CES 2016, ktorý sa konal začiatkom roka v Las Vegas. Dron zaujal hneď na prvý pohľad.

Nešlo totižto o klasickú quadrokoptéru tak, ako drony poznáme, ale o dvojkrídlové zariadenie s vrtuľovým pohonom. Parrot Disco je inteligentný. Stačí ho vytiahnuť z krabice, nasadiť krídla a vrhnúť do vzduchu. Sám sa vynesie na oblohu kde bude krúžiť a čakať na vaše pokyny.

Vo vzduchu sa dokáže na jedno nabitie udržať až 45 minút a jeho maximálna letová rýchlosť je 80 kilometrov za hodinu. S dronom môžete robiť akrobatické kúsky, riadiť jeho smer a rýchlosť, alebo ho nastavíte tak, aby lietal v rámci vopred určených GPS bodov. Pokiaľ mu bude dochádzať batéria alebo stratí konektivitu, sám sa vráti na miesto, odkiaľ vyštartoval.

Parrot disco

Parrot Disco je vybavený akcelerometrom, gyroskopom, magnetometrom, barometrom, GPS senzorom a 14 Mpx kamerou (FHD 1080p video). Dron môžete ovládať prostredníctvom ovládača Skycontroller 2 a dianie z oblohy budete sledovať pomocou smartfónov s OS Android alebo iOS. Tie vložíte do náhlavnej súpravy, tzv. Cockpitglasses, čiže budete mať obraz z vtáčej perspektívy priamo pred očami.

Vzhľadom na parametre a vlastnosti je jasné, že Parrot Disco nebude lacný. Samotný lietajúci stroj, ovládač a náhlavnú súpravu si budete môcť zadovážiť od septembra s cenou 1299 eur. Nižšie si môžete pozrieť video, ktoré vám ukáže drona Parrot Disco v akcii. Drona nájdete v oficiálnom internetovom obchode výrobcu na adrese https://store.parrot.com/disco.