Úvod Výrobcovia Nexus Google končí s tlačidlom pre prehľad nainštalovaných aplikácií. Takto to bude vyzerať

Google končí s tlačidlom pre prehľad nainštalovaných aplikácií. Takto to bude vyzerať

5

Typický progres „uniknutých“ informácií sa týka aj očakávaných Nexus smartfónov. Podobne, ako napr. pri Galaxy Note 7, sa najskôr objavili strohé informácie, následne náznaky dizajnu zariadenia a teraz pozadia domácej obrazovky.

Tie dopĺňa pohľad na inovovaný Google launcher, ktorý bude po funkčnej stránke intuitívnejší a spoliehať sa bude viac na gestá. Na GIF animáciach nižšie si môžeme všimnúť, že Google pochová zaužívané tlačidlo pre prístup k zoznamu nainštalovaných aplikácií.

Po novom tento zoznam vyvoláme gestom, a to potiahnutím prstu smerom hore cez spodnú lištu s navigačnými tlačidlami a ikonami. Druhou markantnejšou zmenou prejde pole určené pre Google vyhľadávanie. Klasický widget v tvare obdĺžnika po takmer celej šírke obrazovky bude minulosťou. Všimnúť si môžeme kompaktné „G“ tlačidlo, ktorým sa potiahnutím do strany aktivuje funkcia Google Now. Po obyčajnom dotyku sa aktivuje klasický panel vyhľadávania.

nexus nexus

Predpokladáme, že inovovaný Google launcher si odbije premiéru v nových Nexus zariadeniach pod taktovkou operačného systému Android vo verzii 7.0 Nougat. Okrem náhľadu na nový launcher sa objavila tiež kompletná zbierka tapiet pre domácu obrazovku z nových Nexus zariadení.

Spolu ich je pätnásť kusov a nájdete ich v plnej kvalite v úložisku postimg.org, odkiaľ si ich môžete slobodne stiahnuť. Navštívte preto tento odkaz: https://postimg.org/gallery/2472ccyrm