Úvod Výrobcovia Nexus Nexus Sailfish na prvých živých foto: Nezaujímavý dizajn a kovové telo?

Nexus Sailfish na prvých živých foto: Nezaujímavý dizajn a kovové telo?

1

Aj keď do oficiálneho predstavenia nových Nexus smartfónov z dielne HTC nám zostáva ešte nejaký ten mesiac, vieme o nich pomerne dosť informácií. Tie najnovšie doplnili prvé dve fotografie.

Už skôr sme videli rendre smartfónu Nexus Sailfish (Nexus 5P) ktorý by mal byť ten menší z dvojice nových Nexusov. Rendre nevyzerali príliš vábne a o ich pravosti existovalo množstvo pochybností. Najnovšie snímky ukazujú, že dizajnové prevedenie sa zrejme potvrdí.

Na snímke nižšie si môžeme všimnúť dvojfarebné prevedenie zadnej strany zariadenia, ako aj vyčlenené miesto, ktoré ukrýva snímač odtlačkov prstov. V ľavom hornom rohu sa na dnešné pomery usídlilo relatívne malé „oko“ fotoaparátu. Predná strana zaujme hrubými rámikmi okolo displeja, a to z vrchnej a spodnej časti.

Nexus_Sailfish Nexus_Sailfish

Pôvodné uniknuté rendre Nexus Sailfish
Pôvodné uniknuté rendre Nexus Sailfish

Zdroj uniknutých fotografií hovorí, že Nexus Sailfish dostane podobne ako jeho väčší súrodenec, kovové telo. Pôvodne sa hovorilo o plastovom prevedení tejto menšej verzie. Nexus Sailfish bude mať 5,0 palcový displej s FHD 1080p rozlíšením, zatiaľ čo Nexus Marlin 5,5 palcovú obrazovku s QHD 1440p rozlíšením. Zdieľané parametre symbolizuje Snapdragon 820 / 821, 4 GB RAM, 32 GB úložisko a samozrejme najnovší Android 7.0 Nougat.