Úvod Aplikácie Odmerajte si aktuálnu rýchlosť internetu prostredníctvom novej appky od Netflixu

Odmerajte si aktuálnu rýchlosť internetu prostredníctvom novej appky od Netflixu

3

Streamovacia služba Netflix v máji tohto roku spustia web fast.com, ktorý vám priamo v reálnom čase ukázal aktuálnu rýchlosť vášho pripojenia. Stačil vám na to jeden – dva kliky.

Netflix používateľský komfort tohto nástroja vylepšil, a to v rámci oficiálnej aplikácie nie len pre platformu Android, ale aj iOS. Netflix si od toho sľubuje častejšie používanie tejto služby, pričom dáta o nameraných rýchlostiach samozrejme zbiera.

Čím viac takýchto dát Netflix má, tým lepší má prehľad o (ne)kvalite pripojenia rôznych poskytovateľov internetu naprieč krajinami po celom svete. Na základe týchto údajov môže Netflix v budúcnosti prispôsobovať svoj zdieľaný obsah, alebo užívateľom odporúčať prispôsobené nastavenia kvality.

netflix

Ako môžete vidieť na snímke obrazovky vyššie, aplikácia je nesmierne jednoduchá a v podstate nedisponuje žiadnymi inými funkciami okrem tej, pre ktorú je určená. Po jej otvorení sa vám automaticky zobrazí rýchlosť vášho pripojenia.

Vyskúšajte aplikáciu a v diskusii nižšie sa pochváľte vašou rýchlosťou. Samozrejme nezabudnite spomenúť poskytovateľa, resp. operátora dátových služieb, ktoré používate.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netflix.Speedtest“]