Úvod Novinky Android Tesne pred kúpou? Zistite, ktorý výrobca aktualizuje svoje zariadenia najrýchlejšie

Tesne pred kúpou? Zistite, ktorý výrobca aktualizuje svoje zariadenia najrýchlejšie

0
aktualizácie

Android fanúšikovia pred kúpou nového smartfónu musia riešiť niečo, čo Apple fanúšikov nemusí vôbec trápiť. Ak sa vám z nejakého podivného dôvodu nepáčia Nexus zariadenia, tak sa musíte vzdať rýchlych aktualizácií. Každý výrobca svoje zariadenia aktualizuje rôznou rýchlosťou. Zistite, ktorý je najrýchlejší.

Podľa reportu od Apteligent bola Motorola tým výrobcom, ktorý aktualizoval svoje zariadenia na Android 6.0 Marshmallow najrýchlejšie. Dodávame, že Apteligent robil prieskum len v USA a vo výsledkoch nie sú zarátané Nexusy.

Tabuľku si môžete prezrieť nižšie:

Screen-Shot-2016-08-16-at-17.40.50-840x431

Android 6.0 Marshmallow bol vydaný v októbri a Motorola svoj prvý update vydala už v novembri. Report ďalej tvrdí, že aj keď Motorola a LG boli najrýchlejší, aktualizácie boli limitované len na niektoré zariadenia.

HTC síce vydalo aktualizáciu o niečo neskôr, avšak bola dostupná prakticky pre všetky kompatibilné zariadenia už od začiatku. Samsung a Sony zaujali podobný postoj, avšak trvalo im skoro 5 mesiacov, aby vypustili update.

Tieto výsledky nás moc neprekvapujú, keďže nie je tak dávno, čo LG a Motorola vyrobili Nexusy pre Google.

Stabilita: Keď vyhráva najpomalší

Ak berieme do úvahy stabilitu novej aktualizácie, tak tu tesne vedie Sony s priemernými pomerom zlyhaní 0,08%. Ostatní výrobcovia si neviedli zle, len majitelia ZTE mali viac nepríjemností s pomerom zlyhaní 0,28%.

Screen-Shot-2016-08-16-at-18.15.49-840x334

Fragmentácia: Naši susedia sú na tom najhoršie

Apteligent spravil aj prieskum týkajúci sa fragmentácií. Spočítali, koľko konkrétnych zariadení reprezentuje 90% používaných smartfónov. Rusko, Ukrajina, Česká Republika, Čína a Grécko sa umiestnili v TOP 5. Napríklad v Rusku až 230 konkrétnych modelov reprezentuje 90% používaných mobilov. Môžeme si to porovnať s USA, kde 10 modelov tvorí až 44% trhu.

Preto je horšie pre vývojára, ak optimalizuje svoju aplikáciu pre ruský trh, kde je fragmentácia podstatne vyššia ako v USA. Tento problém sa ešte zhorší kvôli výrobcom, ktorý zaplavujú trhy so svojimi low-end smartfónmi. Avšak fragmentácia OS by sa mohla ľahko vyriešiť, stačí ak výrobcovia začnú integrovať jednoduchšie skiny a menej bloatwaru.

Rozhodujete sa podľa rýchlosti aktualizácie? Kúpili by ste si teda radšej smartfón od Motoroly ako od Samsungu?