Úvod Výrobcovia Motorola Moto M: Stredná trieda s 5,5-palcovým FHD diplejom, 8-jadrovým procesorom a 4...

Moto M: Stredná trieda s 5,5-palcovým FHD diplejom, 8-jadrovým procesorom a 4 GB RAM

0
Moto M

Ak vás nový rad Moto Z smartfónov s modulárnym príslušenstvom nezaujal, možno by ste sa mali pozrieť zatiaľ nepredstavenú novinku Moto M, ktorá unikla vďaka čínskej TENAA.

Model s kódovým označením XT1662 sa moc nelíši od ostatných Moto súrodencov. Menšou zmenou je presun snímača odtlačkov prstov z typického domovského tlačidla na zadnú stranu pod fotoaparát. Podľa uniknutých obrázkov usudzujeme, že telo Moto M bude vyrobené z kovu. Dizajn si môžete prezrieť v titulnej fotke.

Smartfón sa bude pýšiť veľkým 5,5-palcovým FullHD displejom technológie LCD. O výkon sa postará 8-jadrový, zatiaľ nekonkretizovaný procesor s 2,2 GHz taktom (pravdepodobne MediaTek MT6755). Sekundovať mu bude pomerne štedrá porcia 4 GB operačnej pamäte, ktorú doplní 32 a 64 GB úložisko. Slot na microSD je samozrejmosťou.

O dlhú výdrž sa postará batéria s kapacitou 3000 mAh. Softvérová stránka naďalej ponúkne Android 6.0 Marshmallow. Rozmery zariadenia sú 151 x 75 x 8 mm a jeho váha sa zastavila na 163 gramoch.

Dve verzie Moto M?

Vďaka GFXBench poznáme aj parametre fotoaparátu. Selfie fotoaparát by mal dostať 8 Mpx snímač, zatiaľ čo zadný fotoaparát ponúkne 2x viac – 16 Mpx. Avšak tieto informácie treba brať s rezervou, keďže model XT1662 podľa nich ponúkne len 4,6-palcový displej a 3 GB RAM. Nemôžeme ale vylúčiť, že Motorola predstaví „základný“ a „plus“ variant novinky.

Odhadovaná cena je neznáma, myslíme si ale, že Moto M rad sa bude radiť do strednej triedy. Pravdepodobne pre tých, ktorí si nechcú zbytočne priplácať za luxus modulárneho príslušenstva, ktoré Moto Z rad ponúka.

K TÉMERECENZIA Lenovo Moto G4 Plus: Skvelá šedá myš

Ako sa vám pozdáva nový rad Motoroly? Zaujal vás viac ako Moto Z?