Úvod Smartphony Dohady Meizu PRO 7 na prvých rendroch. Zakrivený displej v Samsung štýle a...

Meizu PRO 7 na prvých rendroch. Zakrivený displej v Samsung štýle a duálne foto?

0

Populárny čínsky výrobca Meizu v budúcom roku obohatí trh so smartfónmi o nový high-end prírastok. Pôjde o model PRO 7, novú generáciu veľmi podareného PRO 6.

Meizu PRO 6 sme podrobili recenzii aj u nás, pričom sme zhodnotili, že ide o jeden z najlepších čínskych smartfónov. Recenziu nájdete v -tomto odkaze-. O nadchádzajúcom Meizu PRO 7 zatiaľ v podstate nevieme nič.

Je jasné, že bude disponovať nadštandardnou hardvérovou výbavou, výrobca určite zostane verný prémiovému a veľmi peknému dizajnu, a očakávať tiež môžeme najnovší Android 7.0 Nougat s nadstavbou Flyme OS.

Čínske zdroje nám ponúkli vôbec prvý pohľad na Meizu PRO 7. Zverejnené rendre sú samozrejme neoficiálne a pokojne môže ísť o dizajnový koncept. Predpokladáme však, že Meizu bude pokračovať v nasledovaní popredných renomovaných výrobcov alá Samsung. Tomu by nasvedčovalo použitie zakriveného displeja po oboch stranách, ktorý môžete vidieť na snímkach nižšie.

Meizu_pro_7 (1)

Rovnako zaujímavo vyzerá duálne prevedenie fotoaparátu na zadnej strane. Menšie „oko“ fotoaparátu môže mať na starosti funkciu priblíženia s menšou degradáciou kvality alebo snímanie hĺbky ostrosti. Pôvodné dohady naznačovali, že Meizu novú vlajkovú loď vybaví čispetom od Samsungu. Meizu ale len nedávno podpísalo dohodu s výrobcom MediaTek, ktorého procesory poháňajú smartfóny prevažne čínskych výrobcov.

MediaTek je určite lacnejší ako Samsung, čo by sa mohlo odzrkadliť na konečnej spotrebiteľskej cene. Pod kapotou by sme najradšej našli pokrokový čip Helio X30. Ten by sa mal v prvých zariadeniach objaviť začiatkom roka 2017, čo by teoreticky mohlo korešpondovať aj s oficiálnym uvedením Meizu PRO 7. Súčasná generácia Meizu PRO 6 bola predstavená v apríli tohto roku.