Úvod Zaujímavosti Kim Dotcom o Megaupload 2.0: Šifrovanie a anonymita na novej úrovni

Kim Dotcom o Megaupload 2.0: Šifrovanie a anonymita na novej úrovni

0

Približne pred mesiacom sme vám priniesli správu, že Kim Dotcom, kontroverzná postava internetovej scény, plánuje spustiť nové cloudové úložisko. To má byť lepšie ako známy Megaupload.

Kim Dotcom, ktorý mimochodom čelí obvineniam z porušovania autorských práv, prania špinavých peňazí a ďalších rôznych priestupkov spájaných s prevádzkou služby Megaupload, prezradil ďalšie informácie o pripravovanej cloudovej službe.

Zverejnil ich vo svojom profile na sociálnej sieti Twitter, pričom novú službu označil ako Megaupload 2.0. V príspevku spomenul, že decentralizáciu, anonymitu a šifrovanie posunie na novú úroveň. Podľa neho pôjde v podstate o nočnú moru pre systém cenzúry či akýkoľvek dohľad.

megaupload

Kim Dotcom dokonca hovoril o ekonomickom aspekte novej platformy. Jej aktívnych užívateľov plánuje finančne odmeňovať. Garantovaný platobný systém by mal byť založený na virtuálnej mene Bitcoin. Kim plánuje novú službu spustiť v roku 2017, v čase výročia jeho zatknutia, ktoré si vyslúžil prevádzkou známeho Megauploadu.

Orgány zastrešujúce digitálnu kriminalitu majú Kima dlhodobo v hľadáčiku a možno sa skôr dočkáme jeho uväznenia, ako spustenia avizovanej služby.