Úvod Hry Iránska vláda vydala plošný zákaz hry Pokémon Go. Dôvodom je bezpečnosť

Iránska vláda vydala plošný zákaz hry Pokémon Go. Dôvodom je bezpečnosť

0

Hra Pokémon Go berie svet útokom, a to hlavne v posledných dňoch, poprípade týždňoch. Kým v niektorých končinách sveta je hra veľmi tolerovaná a dokonca ju rôzne spoločnosti využívajú pre marketing, v iných to tak nie je. 

Čerstvým príkladom je Irán. Oficiálny vládny úrad, ktorý má za úlohu dozerať na online aktivity v Iráne najnovšie vydal plošný zákaz pre hru Pokémon Go, ktorý tak platí pre celú krajinu. Dôvodom má byť bezpečnosť.

pokemon go

Po rýchlom rozšírení hry naprieč svetom sa začali doslova kopiť prípady, v ktorých hráči tejto hry ohrozovali nielen svoje zdravie, ale aj zdravie ostatných. Príkladom je niekoľko autonehôd, pod ktoré sa podpísalo hranie hry Pokémon Go počas šoférovania, rôzne pády napr. z útesu alebo dokonca neoprávnený vstup do cudzej nehnuteľnosti s cieľom chytiť Pokémona, ktorý sa nachádzal v nej.

V Indonézii sa objavil prípad, kedy hrali hru Pokémon Go policajti v službe. V tejto krajine bol napríklad zatknutý francúzsky občan, ktorý s cieľom loviť Pokémonov narušil priestor vojenskej základne. Aj keď je väčšina týchto prípadov skôr extrémnejšieho a hlúpeho charakteru, Irán sa im chce vyvarovať.

Veríme, že väčšina hráčov hrá hru Pokémon Go uvedomele a opatrne tak, aby nedošlo ani len v náznaku k nejakej nebezpečnej situácii.