Úvod Zariadenia Štýlový Huawei Honor 8 po USA oficiálne aj v Európe. Aká je...

Štýlový Huawei Honor 8 po USA oficiálne aj v Európe. Aká je cena?

0

Čínsky gigant Huawei v júni tohto roka predstavil veľmi zaujímavý smartfón, ktorý v sebe kombinuje štýlový vzhľad so skvelými parametrami a hlavne cenou.

Smartfón patrí do portfólia sub-brandu Honor, pričom s ním má Huawei veľké plány. Pred niekoľkými dňami ho oficiálne uviedol na americký trh s cenou 399 dolárov v základnej verzii. Dnes prichádza správa aj o oficiálnej dostupnosti v Európe.

Pripomeňme, že v štýlovom a štíhlom (hrúbka 7,45 mm) kovovom tele nájdeme dvojité prevedenie fotoaparátu, ktoré majú 12 Mpx a pochádzajú z dielne japonského Sony. Vpredu nájdeme 8 Mpx kameru (veľkosťou pixelov 1,4 um). O výkon sa stará čipset Kirin 950 (8 jadier, max. takt 2,3 GHz), základná verzia ponúka 3 GB RAM v kombinácii s 32 GB interným úložiskom a ďalej je k dispozícii model s 4 GB RAM/32 GB ROM a 4 GB RAM/64 GB ROM.

Vo výbave ešte nájdeme 5,2-palcový displej s FHD 1080p rozlíšením, snímač odtlačkov prstov, Android 6.0 Marshmallow s plánovanou aktualizáciou na Android 7.0 Nougat a 3000 mAh batériu (9V2A rýchle nabíjanie). Spoločnosť Huawei navyše oznámila, že Honor 8 bude dostávať garantované aktualizácie po dobu 24 mesiacov. V prípade prvých 12-tich mesiacov dostane Honor 8 aktualizáciu minimálne raz za tri mesiace. Prinesie nové funkcie, opravy chýb a hlavne bezpečnostné záplaty.

Honor 8

Európska dostupnosť bola ohlásená včera na tlačovom podujatí v Paríži. Pre Európanov budú pripravené dve verzie. Model so 4 GB RAM a 32 GB úložiskom bude k dispozícii za 399 eur, zariadenie s rovnakou kapacitou operačnej pamäte, no so 64 GB úložiskom bude stáť 449 eur.

Smartfón sa dá predobjednať priamo v oficiálnom internetovom obchode Huawei na adrese www.vmall.eu. Medzi dostupnými európskymi krajinami v zozname však nefiguruje tá naša a ani Česká republika. Zrejme si budeme musieť počkať na ponuky našich online alebo tiež kamenných predajcov. V hre sú taj naši operátori. Časom uvidíme, ako sa Honor 8 ujal na európskom trhu, no predpovedáme mu svetlú budúcnosť.