Úvod Výrobcovia Honor Huawei Honor 8 a ďalšie Honor smartfóny budú dostávať častejšie aktualizácie po...

Huawei Honor 8 a ďalšie Honor smartfóny budú dostávať častejšie aktualizácie po dobu dvoch rokov

1

Spoločnosť Huawei pod svojím sub-brandom Honor predstavila v prebehu mesiaca júl nový model smartfónu s označením Honor 8. Ten na prvý pohľad zaujme najmä vzhľadom.

Honor 8 však nie je zaujímavý len výzorom, ale aj parametrami či cenou. Pri Honor 8 môžeme nájsť duálne prevedenie 12 Mpx fotoaparátu od Sony, čipset Kirin 950 alebo tiež 4 GB RAM. Honor 8 zároveň v tomto období mieri na americký trh s cenou 399 dolárov. Kompletnú špecifikáciu nájdete v minulom článku z predstavenia.

K TÉMEHonor 8 oficiálne: Tri verzie, štýlový vzhľad a tiež duálny fotoaparát

Produktový manažér pre značku Honor, Taylor Wimberly, najnovšie uviedol, že Honor 8 a ďalšie nadchádzajúce Honor smartfóny budú dostávať aktualizácie po dobu 24 mesiacov od ich uvedenia na komerčný trh. To ale nie je všetko. Počas prvých 12-tich mesiacov dostanú nové Honor smartfóny aktualizáciu aspoň raz za tri mesiace, pričom by mali tieto aktualizácie zastrešovať nové funkcie, bezpečnostné záplaty, opravy prípadných chýb a celkové vylepšenia používateľského komfortu.

Je vo všeobecnosti známe, že aktualizácie Android smartfónov neprebiehajú zrovna hladko. Užívatelia často čakajú dlhé mesiace, kým výrobcovia ich smartfónov upravia novú verziu OS Androidu pre konkrétny model a jeho užívateľské prostredie.

Honor 8

Pri brandovaných zariadeniach operátormi zase musia užívatelia čakať, kým update schváli daný operátor, čo čas opäť predlžuje. Najlepšie sú na tom Nexus zariadenia, ktoré bežia pod taktovkou čistého Androidu a dostávajú aktualizácie ako prvé. Aj v tomto segmente sa ale mnoho výrobcov zlepšilo, no napriek tomu sa o dokonalosti stále hovoriť nedá.

Časté a hlavne garantované aktualizácie nových Honor modelov môžu byť určite lákadlom pre zákazníkov, ktorí sa chystajú zadovážiť si nový smartfón.