Úvod HTC HTC One A9 HTC klamalo: HTC One A9 nezískal aktualizáciu tak rýchlo, ako sľúbili

HTC klamalo: HTC One A9 nezískal aktualizáciu tak rýchlo, ako sľúbili

0
Keď taiwanský výrobca ešte 20. októbra 2015 predstavil svoj nový model HTC One A9, cez Twitter do sveta vypustil jeden veľmi odvážny prísľub. V ňom stálo, že odomknuté modely One A9 získajú aktualizáciu na najnovší softvér od Google do 15 dní od Nexusov.

HTC sa snažilo využiť tento ľahký a lacný marketingový ťah na to, aby k sebe prilákalo frustrovaných majiteľov zariadení, ktoré aktualizácie nevideli ani nepamätajú.

Viete si asi predstaviť, ako to nakoniec dopadlo. Náš taiwanský Pinocchio po novom hovorí, že One A9 získa aktualizáciu až po HTC 10, ktorý ju získa počas štvrtého kvartálu. Ten pokrýva mesiace október až december.

htc-klamstvo
Prísľub HTC, ktorý nakoniec nesplnili

HTC sa vo vyjadrení pre média ani neunúvalo komentovať spomínaný prísľub aktualizácie do 15 dní. Namiesto toho bolo ich vyjadrenie plné prázdnych rečí ako napríklad „premiestňujeme softvérových inžinierov na projekt, z ktorého bude mať osoh čo najviac ľudí,“ a tak podobne. Fujky.

Toto nie je prvýkrát, čo HTC nedodržalo svoj sľub. V roku 2014 prisľúbili, že HTC One M8 a HTC One M7 získajú aktualizáciu na Android 5.0 do 90 dní od jeho uvoľnenia. Nestalo sa tak. Vyzerá to tak, že situácia okolo One A9 je pri nich úplne štandardná.

Netreba teda veriť všetkému, čo nám výrobcovia povedia.