Samsung Electronics Co., Ltd., líder v kategórii nositeľných zariadení, dnes predstavil nový model inteligentných hodiniek Gear S3, ktorý ešte viac upevní vedúce postavenie spoločnosti Samsung na trhu v kategórii nositeľných zariadení.

Samsung Gear S3 sú inšpirované tradičnými hodinkami a umením hodinárskych majstrov, pričom v sebe spájajú nadčasový dizajn s najmodernejšími mobilnými technológiami, vrátane odolnosti voči prachu a vode IP68, možnosti mobilných platieb, LTE pripojenia a ponúkajú výhody vstavaného reproduktora a GPS modulu.

Samsung Gear S3 budú k dispozícii v dvoch variantoch, aby uspokojili potreby užívateľov vyznávajúcich rôzne životné štýly: modely frontier a classic.

Model Gear S3 frontier je inšpirovaný aktívnymi ľuďmi a vyznačuje sa robustným a štýlovým vzhľadom, ktorý v sebe spája moderné funkcie. Dizajn hodiniek bol navrhnutý tak, aby boli dokonalým doplnkom pre každú príležitosť, či už pri obchodných rokovaniach, alebo pri trávení voľného času. Model Gear S3 classic svoj minimalistický a elegantný dizajn prevzal od slávnych ikonických modelov. Gear S3 classic boli navrhnuté s maximálnou starostlivosťou do najmenších detailov. Veľkosťou, tvarom a remeselným spracovaním dosahujú kvality luxusných hodiniek.

Samsung Gear S3

„Modelom Gear S3 staviame na vlastných úspešných kolekciách nositeľných zariadení, ktoré vždy užívateľom prinášali možnosť voľby, a spotrebiteľom ponúkame ďalšie inovácie pre ich životný štýl,“ uviedol Younghee Lee, výkonný viceprezident globálneho marketingu divízie mobilných zariadení v spoločnosti Samsung Electronics.

„Samsung Gear S2 dosiahli v kategórii inteligentných hodiniek značný pokrok vďaka personalizovanému ciferníku a unikátnej otočnej lunete. Teraz chceme novým modelom Gear S3 predstaviť nielen dokonalé inteligentné hodinky, ale dokonalé hodinky ako také. Vďaka unikátnym funkciám a sofistikovanému a elegantnému dizajnu tak budú Gear S3 významným prírastkom portfólia inteligentných hodiniek Samsung.

Gear S3 classic
Gear S3 classic

Pri predstavení nových smart hodiniek Samsung Gear S3 na veľtrhu IFA 2016 v Berlín Ariel Adams z „aBlogtoWatch“ poznamenal: „Vždy som bol fascinovaný komplikovanými detailmi luxusných hodiniek. Samsung však pri svojich nových inteligentných hodinkách Gear S3 predviedol dokonalé remeselné spracovanie, ktoré z nich robí skutočne exkluzívne hodinky – od intuitívnej otočnej lunety až po kontrastnú povrchovú úpravu. Gear S3 dávajú všetkým milovníkom hodiniek presvedčivý dôvod na zváženie nákupu zariadení, ktoré snúbia tradičný dizajn a digitálne technológie.“

V snahe odkryť to, čo definuje skutočné hodinky, čerpal Samsung inšpiráciu od výrobcov z celého sveta. Dôraz pritom kládol na zručnosti a jemné remeselné spracovanie veľmi zložitých a sofistikovaných hodiniek. Gear S3 boli vytvorené na základe intenzívneho výskumu a prieskumu medzi spotrebiteľmi a odborníkmi na hodinky po celom svete. Všetky rysy, od otočnej lunety až po prémiový povrch a pracky, boli pretvorené tak, aby pôsobili ako klasické hodinky. Okrem toho sú Gear S3 kompatibilné s 22mm hodinkovými remienkami, takže si ich užívateľ dokáže ľahko prispôsobiť akémukoľvek oblečeniu alebo zvláštnym príležitostiam.

„S Gear S3 sme sa snažili spojiť tradície a technológie tak, aby sme predstavili neobyčajne inteligentné hodinky. Veľký ciferník bol inšpirovaný štýlom hodiniek prémiových svetových značiek. Samsung Gear S3 sú kombináciou klasických hodiniek a najpokročilejších technologických inovácií a sú pripravené obstáť v skúške časom,“ hovorí Yvan Arpa, dizajnér luxusných hodiniek pôsobiaci vo Švajčiarsku, ktorý bol zapojený do procesu navrhovania Gear S3.

Gear S3 frontier
Gear S3 frontier

Okrem elegantného vzhľadu spĺňajú Gear S3 štandardy prachu a vodeodolnosti (stupeň krytia IP68) a ponúkajú odolnosť spĺňajúcu armádne požiadavky. Používateľ s nimi môže prežiť celý deň bez ohľadu na počasie. Prvýkrát v histórii sú hodinky vybavené sklíčkom Corning Gorilla® Glass SR+, ktoré je špeciálne určené pre nositeľné zariadenia a vyznačuje sa väčšou odolnosťou voči poškriabaniu a rozbitiu displeja.

Ďalšími unikátnymi prvkami, ktoré odlišujú Gear S3 od predchádzajúcich modelov, sú plnofarebný Always On Display (AOD) so 16 miliónmi farieb a Super AMOLED technológia. AOD neustále zobrazuje čas na displeji, čím ešte viac napodobňuje vzhľad a dojem z luxusných analógových hodiniek.

Unikátna otočná luneta Gear S3 bola obohatená o nové funkcie. Bez dotyku obrazovky môžu užívatelia prijať alebo odmietnuť hovor alebo odložiť upozornenia. Navyše písaním po displeji sa správy automaticky prevedú do textu. Užívatelia môžu tiež prostredníctvom aplikácie Reminders jednoducho vytvárať krátke pripomienky alebo zoznam úloh.

Ak používatelia nepotrebujú mať svoj smartfón po ruke, môžu ho jednoducho nechať doma. Vstavaná GPS funkcia Gear S3 umožňuje presné sledovanie fitnes aktivity používateľa, zatiaľ čo Alti/barometer a rýchlomer umožňujú sledovať všetko od nadmorskej výšky a atmosférického tlaku až po náhle zmeny počasia, prejdenú vzdialenosť či rýchlosť.

Gear S3 classic

Navyše vstavaný reproduktor umožňuje aktiváciu hlasových správ, alebo počúvanie obľúbenej hudby. Vďaka batérii, ktorá vydrží až 4 dni na jedno nabitie, si užívateľ môže vychutnať počúvanie hudby, volanie aj jedinečný štýl hodiniek dlhšie.

Používatelia Gear S3 môžu na vybraných trhoch využiť svoje inteligentné hodinky na nákup takmer všade, kde je možná platba kartou a to prostredníctvom integrovanej služby Samsung Pay pre Gear S3.

Samsung Gear S3 boli navrhnuté s ohľadom na maximálnu bezpečnosť používateľov. V prípade núdze môžu aktivovať SOS a funkciu sledovania polohy a upozorniť tak na krízovú situáciu. Záchranári tak okamžite zistia polohu užívateľa bez toho, aby mal pri sebe mobilný telefón.

Spotrebitelia majú s Gear S3 prístup k pestrej škále aplikácií, vrátane fitnes, hudby, správ, športu a cestovných aplikácií. Všetky sú pritom optimalizované ako pre nový model Gear S3, tak aj predchádzajúce Gear S2. Vďaka širokej ponuke rôznych vzhľadov displeja môžu užívatelia prispôsobiť svoje inteligentné hodinky vlastnému životnému štýlu. Stačí si len vybrať konkrétny vzhľad a ten sa potom stiahne priamo do nich, bez potreby ho stiahnuť ešte do mobilného telefónu. Prostredníctvom otvorenej spolupráce s vývojármi a partnermi tak Samsung aj naďalej obohacuje ekosystém nositeľných zariadení o nové zážitky, ktoré sprostredkúva svojim spotrebiteľom.

Vďaka špeciálnej spolupráci s Arikom Levym, presláveným umelcom a priemyselným dizajnérom, predstaví Samsung umelecké ciferníky a vzory remienkov. Arik Levy sa stal známym najmä vďaka jeho sochám Rock pieces, unikátnym inštaláciám a limitovaným edíciám, z ktorých všetky sú založené na jeho presvedčení, že „svet je o ľuďoch, nie o objektoch“.

Gear S3 classic

Arik Levy hovorí: „Spolupráca so spoločnosťou Samsung na vytváraní jedinečných konceptov ciferníkov a remienkov pre Gear S3 bola zaujímavá aj zábavná. Inšpirovali sme sa mojou tvorbou, inštaláciami a sochami a vytvorili sme funkcie, ktoré si obľúbia nielen fanúšikovia technológií, ale aj tí, ktorí vnímajú vysokú hodnotu v umení, dizajne, slobode mysle a estetike.“

Moderné ciferníky a remienky navrhnuté Arikom Levym budú predstavené v priebehu tohto roka prostredníctvom vybraných kanálov.

Vďaka operačnému systému Tizen hodiniek Gear S3 má Samsung možnosť predstaviť unikátnu funkciu pre majiteľov vozidiel BMW. Nový mobilný spoločník pomáha používateľom prichádzať na čas, zostať pripojený a mať pod kontrolou svoje vozidlo. S aplikáciou BMW Connected môžu používatelia dostávať upozornenia, keď je čas vyraziť na ich ďalšiu cestu, kontrolovať hladinu paliva v automobile, odomknúť svoje BMW a využívať aj ďalšie funkcie a to všetko priamo prostredníctvom ciferníku Gear S3.

Prvýkrát v histórii inteligentných hodiniek budú mať záujemcovia z tretích strán možnosť získať Samsung Knox Tizen Wearable SDK, software development kit, ktorý umožňuje správu a vývoj nových aplikácií pre nositeľné zariadenia Samsung. S bezpečnostnou platformou Samsung Knox tak budú Gear S3 umožňovať viac obchodných príležitostí.

Navyše bude Samsung od predstavenia Gear S3 pokračovať v aktualizáciách softvéru s cieľom poskytnúť majiteľom Gear S2 prístup k vybraným funkciám Gear S3.