Úvod Smartphony Dohady Google Nexus Marlin a Nexus Sailfish: Unikla cena oboch nových modelov

Google Nexus Marlin a Nexus Sailfish: Unikla cena oboch nových modelov

0

Aj napriek tomu, že o nových Nexusov určených pre tento rok vieme pomerne veľa, jedna informácia aj napriek tomu chýbala – ich cena.

Dnes sa však situácia mení. Niekomu sa totiž podarilo získať cenu oboch modelov. Je ale nutné dodať, že tieto informácie pochádza od neovereného zdroja a preto by ste sa ne nemali veľmi spoliehať.

Vyzerá to bohužiaľ tak, že tohtoročné Nexusy budú opäť o čosi drahšie, než tie minuloročné. Táto informácia k nám doplávala od interného zdroja HTC, spoločnosti, ktorá pracuje na Nexusoch pre rok 2016.

Pre predstavu, cena 32GB modelu Google Nexus Marlin a Nexus Sailfish sa má pohybovať na hranici 599, resp. 449 dolárov. Prirodzene, varianty s väčším interným úložiskom budú o čosi drahšie.

Aby sme do toho vniesli kúsok perspektívy, Nexus 5X (32GB) z minulého roka ste si mohli kúpiť za 429 dolárov (ostávame pri dolároch pre presnejšie porovnanie), zatiaľ čo Nexus 6P (32GB) stál 499 dolárov. Cenový rozdiel teda nie je úplne najmenší.

O zariadeniach by sme sa už čoskoro mali dozvedieť viac. Google by ich mal predstaviť už v septembri. Oba modely samozrejme prídu s predinštalovaným Android 7.0 Nougat.