Úvod Novinky Aktuálne AKTUÁLNE: Samsung zastavil v domovskej krajine distribúciu smartfónov Galaxy Note 7

AKTUÁLNE: Samsung zastavil v domovskej krajine distribúciu smartfónov Galaxy Note 7

3
Samsung Galaxy Note 7

Z Južnej Kórey prichádza aktuálna správa, ktorá hovorí o zastavení distribúcie smartfónu Galaxy Note 7. Obmedzenie sa týka troch najväčších lokálnych operátorov.

Samsung prerušil dodávky pre operátorov SK Telecom, KT a LG Uplus. Oficiálny dôvod je zatiaľ neznámy, istý pracovník jedného z operátorov však potvrdil, že na vine je bližšie nekonkretizovaný problém.

Dohady okamžite smerujú k nedávnym incidentom, ktoré boli spojené s výbuchom zariadenia Galaxy Note 7 počas nabíjania. Na rôznych fórach a sociálnych sieťach sa malo objaviť až päť takýchto prípadov, a to počas posledného týždňa. Napriek zverejneným fotografiám spáleného smartfónu a výpovediam ich majiteľov je potrebné situáciu podrobne vyšetriť.

© baidu.com
© baidu.com

O to sa Samsung určite postará, keďže by prípadná technologická chyba zariadenia Samsung Galaxy Note 7 mohla spôsobiť ujmu na zdraví. Jedna z teórií hovorí o použití neoriginálneho príslušenstva (nabíjačky) vlastníkmi tohto smartfónu.

Samsung Galaxy Note 7 sa práve v domovskej Južnej Kórei teší veľkej obľube. Od trhového uvedenia sa v tejto krajine predalo cez 400 000 kusov dotknutého smartfónu. Obmedzenie sa týka výhradne domovskej krajiny Samsungu a o prípadnom rozšírení na ďalšie krajiny zatiaľ skoro hovoriť.