Mať dron je dnes ľahšie, než kedykoľvek predtým. Nemusí pritom ísť o špičkovú techniku (aj keď k tej sa dostaneme neskôr) a zabavíte sa viac než dosť. Ak vás láka vyskúšať si malú kvadkoptéru, poprípade sa pustiť do väčšieho dobrodružstva, poriadne sa pripútajte a čítajte ďalej, niečo pre vás máme.

Začnime modelmi, ktoré sú cenovo dostupné a zároveň výborné pre tých z vás, ktorí si chcú pilotovanie dronu vyskúšať predtým, než sa pustia do drahších a výkonnejších modelov.

jjrc-h31

JJRC H31

Na odporúčanie našich spriaznených duší z obchodu TomTop vám predstavujeme model JJRC H31, vodeodolný dron s 6 osovou stabilizáciou. Vďaka jeho zosilnenej konštrukcii môžete dron ponoriť až do hĺbky 50 cm a nič sa mu nestane. Perfektné pre chvíle, keď nezvládnete riadenie a dron skončí niekde v jazere či bazéne, čo poviete? Okrem toho je vybavený aj LED svetlami, takže ho uvidíte aj keď sa zotmie.

Nechýba ani funkcia vrátenia sa na miesto odletu, ktorá je naprogramovaná na jedno z tlačidiel na ovládaní. Nemusíte sa tak báť, že vám zelená potvora odletí niekam preč.

TIP: Získajte 5% zľavu pomocou kupónu JJRCH31

Zobraziť aktuálnu cenu JJRC H31

cheerson

Cheerson CX-10W

Druhým, dokonca ešte lacnejším modelom je Cheerson CX-10W, dron, ktorý taktiež ponúka 6 osovú stabilizáciu. Na rozdiel od predchádzajúceho modelu však nie je odolný voči vode. Ponúka ale jednu funkciu, ktorú dron od JJRC neponúkal – kameru. Ide o 0,3 Mpx senzor, s ktorým dokumentárne zábery pravdepodobne nenatočíte. Pre vyblbnutie to však bohato stačí.

TIP: Získajte 5% zľavu pomocou kupónu C10WEU

Zobraziť aktuálnu cenu Cheerson CX-10W

syma

Syma X5UW

Strednou triedou medzi dronmi v ponuke obchodu TomTop je výtvor od spoločnosti Syma. Model X5UW toho za svoju cenu 81 EUR ponúka naozaj veľa.

Medzi jeho prednosti patrí pripojenie cez Wi-Fi, schopnosť spraviť otočku o 360 stupňov, 6 osová stabilizácia a schopnosť vrátiť sa na miesto pomocou jedného tlačidla. V jeho výbave okrem toho nájdete aj 720p fotoaparát a možnosť nastaviť si, ako rýchlo má dron letieť podľa toho, akí skúsení ste.

TIP: Získajte $30 zľavu pomocou kupónu X5UWUS

Zobraziť aktuálnu cenu Syma X5UW

dobby

ZEROTECH DOBBY

Nemyslite si ale, že pri lacných dronoch ponuka TomTop končí. Tento overený obchod ďalej ponúka aj výrobky, ktorých cena, ako aj kvalita sa pohybuje o niečo vyššie. Presne takým dronom je Dobby od spoločnosti Zerotech.

Tento sympatický dron ponúka všetko to, čo by ste čakali od dronu za 300 EUR. Od 4K videa po GPS sledovanie, ovládanie cez Wi-Fi až po elegantný a odolný dizajn. V jeho útrobách sa schováva štvorjadrový procesor s jadrami o takte 2.3 GHz, 2 GB RAM, 16 GB pamäte a grafický čip Adreno 330.

Všetky funkcie ZEROTECH DOBBY

Celé zariadenie sa vám vojde do dlane, môžete ho ovládať hlasom, vie triky a samozrejme, nechýba ani ovládanie cez telefón. Dôležitou súčasťou Dobbyho, ak ho tak môžeme nazvať je jeho kamera. Tá video zachytáva v 4K rozlíšení, jeho procesor ho potom zmenšuje na 1080p, vďaka čomu je kvalitné a kompaktné.

dobby-2

Dobby sa okrem toho dokáže pripojiť ako na GPS, tak aj GLONASS, vďaka čomu nebudete mať problém s naprogramovaním presného letového plánu. Dron vie okrem toho zvládnuť vietor o rýchlosti až 28 km/h a nechýba mu ani podpora 2.4GHz/5GHz WiFi. O pripojenie sa teda nemusíte báť.

Ani to ale nie je všetko. Dobby, podobne ako nový dron od DJI dokáže pomocou algoritmov rozpoznať a sledovať objekt, ktorý pritom natáča. Môžete sa teda nechať natáčať pri tom, ako športujete alebo si len tak chillujete u seba na záhrade.

TIP: Získajte $20 zľavu pomocou kupónu DOBBY

Zobraziť aktuálnu cenu ZEROTECH DOBBY