Úvod Smartphony Predstavenie BLU Pure XR oficiálne: Skvelé parametre a rovnako skvelá cena

BLU Pure XR oficiálne: Skvelé parametre a rovnako skvelá cena

1
Menej známy čínsky výrobca BLU nechce zaostávať za konkurenciou, a tak sa jej rozhodol podkúriť novým reprezentantom strednej triedy. Ten je viac ako zaujímavý. 

Jeho meno je Pure XR a ako sme avizovali už pred pár dňami, ponúkne viac ako zaujímavú výbavu. Predošlé neoficiálne dohady sa potvrdili. BLU Pure XR disponuje 5,5-palcovým Super AMOLED displejom s FHD 1080p rozlíšením. Chráni ho odolné sklo Gorilla Glass tretej generácie.

AMOLED displeje patria k tomu najlepšiemu, čo svet zobrazovacích panelov ponúka. V Jeho útrobách nájdete čipset Helio P10 spolu s výkonným grafickým čipom Mali-T860 GPU. 64 GB interné úložisko si bude rozumieť aj so 4 GB operačnou pamäťou RAM a pokiaľ by sa vám miesta pre dáta málilo, použiť môžete slot pre microSD karty.

blu pure xr

Zážitky potom zachytíte 16 Mpx a 8 Mpx fotoaparátmi. Prostredníctvom konektora USB typ C a technológie rýchleho nabíjania doplníte šťavu 3000 mAh batérii. Už asi nikoho neprekvapí snímač odtlačkov prstov v tlačidle pod displejom alebo Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Všetky komponenty sú ukryté v jednoliatom tele z hliníka.

blu pure xr

Čo sa týka cien, BLU Pure XR sa po oficiálnom uvedení okamžite objavil v skladoch renomovaného predajcu Amazon s cenou 299 dolárov, čiže približne 267 eur. Rovnaká cenovka svieti aj pri ponuke predajcu BestBuy.

BLU Pure XR po dizajnovej stránke síce nevyniká, no pôsobí rozhodne sympaticky. Vybrať si kvalitný smartfón zo segmentu strednej triedy bude vzhľadom na silnejúcu konkurenciu čoraz ťažšie. To je ale výhodou len pre nás, konečných spotrebiteľov.