Úvod Apple iPhone Apple iPhone 6 a 6 Plus trpia vážnou chybou: Postupne im odchádzajú...

Apple iPhone 6 a 6 Plus trpia vážnou chybou: Postupne im odchádzajú displeje, sú tikajúce bomby!

12

Podľa špecialistov na opravy smartfónov, iFixit, sú Apple iPhone 6 a Apple iPhone 6 postihnuté tzv. „chorobou dotyku.“ Práve tak nazvali nový problém samotní technici. Na nedostatok sa začali sťažovať aj majitelia smartfónov na fóre podpory Apple produktov.

O čo ale ide? Po čase sa na spomínaných modeloch začne prejavovať problém, pri ktorom sa vo vrchnej časti objaví šedý, blikajúci pásik. Aby toho nebolo málo, telefón začne mať problém s registrovaním dotyku. „Tento problém je tak rozšírený, že mám pocit, že ním trpia takmer všetky kusy iPhone 6/6s+. Sú ako tikajúce bomby,“ tvrdí expert na opravu iPhonov, Jason Villmer.

Na dočasnú opravu má stačiť poriadne postláčanie telefónu. Táto „choroba“ sa však opäť vráti, pričom šedým pásikom väčšinou pokryje ešte väčšiu časť displeja. Najhoršou správou pre majiteľov kazových jednotiek je fakt, že Apple géniovia, ako prezývajú zamestnancov servisných centier, nie sú trénovaní na to, aby zasahovali do matičnej dosky. Problém teda nebudú vedieť opraviť.

Samozrejme, ak telefón ešte máte v záruke, využite ju.

Čipy na matičnej doske zodpovedné za problém
Čipy na matičnej doske zodpovedné za problém