Úvod Smartphony Dohady Črtá sa ďalší smartfón s Gorilla Glass 5: Ponúkne tiež 8 GB...

Črtá sa ďalší smartfón s Gorilla Glass 5: Ponúkne tiež 8 GB RAM a Snapdragon 821

2

Samsung Galaxy Note 7 je vôbec prvým smartfónom na svete, ktorý dostal do výbavy odolné ochranné sklo displeja piatej generácie známe ako Gorilla Glass.

Toto sklo je v prvom rade stavané na vyššiu odolnosť pri prípadnom páde. Presnejšie, je o 1,8 krát odolnejšie ako predchádzajúca 4. generácia. Pád z približnej výšky ramien prežilo až 80 % testovaných zariadení. Testovanie pádom 4. generácie prebiehalo z výšky okolo pása resp. vrecka nohavíc.

Ďalším smartfónom po Galaxy Note 7, ktorý bude chránený vrstvou Gorilla Glass 5 bude Oppo Find 9. Toto odolné sklo pritom nebude jediným lákadlom. Podľa čínskych zdrojov dostane Oppo Find 9 nadštandardnú hardvérovú výbavu.

Vylepšený Snapdragon 821, resp. 823 bude tikať spolu s až 8 GB kapacitou operačnej pamäte RAM a 128 GB úložiskom. Predpokladáme, že pôjde o vrcholovú verziu a k dispozícii budú tiež nižšie radené verzie napr. so 4 GB RAM a 64 GB internou pamäťou.

Ústa neotvára len čipset, ale aj fotoaparáty. Zadný snímač dostane duálne prevedenie a rozlíšenie 21 Mpx. Selfie maniakov poteší predá 16 Mpx kamera. Predný fotoaparát tak bude výkonnejší, ako zadné snímače niektorých smartfónov. Spotreba energie bude pri takýchto parametroch určite poriadna. Pre tento prípad si výrobca pripravil 4100 mAh batériu s rýchlym VOOC nabíjaním.

Oppo_find_9
Oppo Find 9 taktiež ponúkne Gorilla Glass 5

Zatiaľ sa k nám nedostala žiadna zmienka o cene, či dátume predstavenia. Existuje len nekvalitná fotografia zariadenia, ktorú môžete vidieť vyššie. Výrobca Oppo sa nám môže zdať na prvý pohľad neznámy, no trhovú cestu si razí veľmi dobre.

Tento výrobca doručil v druhom štvrťroku 2016 dvojnásobný počet zariadení oproti rovnakému vlaňajšiemu obdobiu, a to zo 7,6 mil. kusov na 18. mil. kusov smartfónov. Kombinácia priaznivej ceny s pokrokovým hardvérom a softvérom robí svoje. Pokiaľ si Oppo tento trend udrží, v budúcnosti môže narobiť vrásky tradičným veľkým hráčom na trhu so smartfónmi.