Úvod Novinky Android Android 7.0 Nougat oficiálne dostupný! Mieri na tieto zariadenia

Android 7.0 Nougat oficiálne dostupný! Mieri na tieto zariadenia

Google začína v aktualizovaní Nexus zariadení na najnovší Android 7.0 Nougat.

2

Dnes je ten deň, na ktorý sme všetci čakali od marca, keď Google znenazdajky uvoľnil prvú verziu Android N developer preview.

Android 7.0 Nougat Google za tie mesiace stihol dokončiť a jeho finálnu verziu práve začal rozposielať na Nexus zariadenia a notebook Pixel C. V porovnaní s poslednou verziou developer preview neprináša takmer žiadne viditeľné zmeny, až na to, že je stabilnejší a že si ho konečne budete môcť užiť aj vy.

Medzi podporované zariadenia patrí Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player a Pixel C. Aktualizáciu nedostanú žiadne iné, staršie Nexusy. Všetky ostatné smartfóny ju môžu dostať po tom, ako ju do svojho systému spracujú jednotliví výrobcovia. Tí s prácami začali, resp. práve začínajú.

Ak ste sa tešili aj na nové Nexusy, musíme vás sklamať, Google zatiaľ žiadne nepredstavil. Spoločnosť ale potvrdila, že prvým smartfónom s Android 7.0 Nougat bude LG V20.

Majte na pamäti, že aktualizácia k vám nemusí doraziť okamžite. Google ju bude uvoľňovať postupne, trvať to tak môže aj pár dní, možno až týždňov.