O legendárnej spoločnosti Alcatel nebolo v posledných rokoch veľmi počuť, no teraz je späť a rovno s novým modelom smartfónu. konkrétne ide o zariadenie Alcatel Flash Plus 2.

Alcatel aktuálne patrí pod spoločnosť TCL (Communication Technology Holding Limited), ktorá patrí do prvej päťky najväčších predajcov mobilných telefónov po celom svete.

Od roku 2014 táto spoločnosť priniesla zákazníkom celkovo tri modely smartfónov, pričom išlo o Alcatel Flash, Flash Plus a Flash 2. Model Flash Plus 2 je najnovším kúskom z portfólia tohto výrobcu. Tak ako pri ostatných modeloch, aj pri tomto výrobca kládol dôraz na dizajn a štýl.

Štýlový Alcatel Flash Plus 2
Štýlový Alcatel Flash Plus 2

Ten charakterizuje štíhle jednoliate kovové telo s lešteným textúrovaným povrchom a skosenými hranami pre lepšiu ergonómiu. Jeho rozmery sú 152,6 x 76,4 x 8,2 mm pri váhe 157 gramov. Alcatel Flash Plus 2 poháňa obľúbený výkonný čipset Helio P10 z dielne MediaTeku. Ide o osemjadrovú jednotku, ktorá sa skladá zo štyroch Cortex-A53 jadier s taktom 1,8 GHz a štyroch úspornejších Cortex-A53 jadier s taktom 1 GHz.

Procesor dopĺňa 3 GB operačná pamäť RAM a 32 GB interné úložisko, ktoré môžete rozšíriť o ďalších 128 GB v rámci pamäťových microSD kariet. Napriek nízkej cene dostal Alcatel Flash Plus 2 do výbavy aj snímač odtlačkov prstov. Ten sa usídlil v domovskom tlačidle pod displejom a dokáže zariadenie odomknúť za 0,5 sekundy. Zaujímavá je tiež jeho hodnota FAR. Tá udáva pravdepodobnosť chybného rozpoznania odtlačku. V prípade, že sa zadáva správne, dôjde k chybe v jednom z 50 tisíc pokusov.

Alcatel Flash Plus 2

Alcatel Flash Plus 2 nasleduje selfie trend, a preto ho jeho tvorcovia vybavili predným LED bleskom, ktorý nájdete pri 5 Mpx kamere. Tá má 84,4 stupňový uhol záberu a clonu f/2.4. Na zadnej strane nájdeme dvojitý LED blesk, ktorý dopĺňa 13 Mpx fotoaparát s PDAF zaostrovaním a clonou f/2.0. Konektivitu môžete využiť v rámci dvojice SIM kariet (micro a nano SIM) a poteší funkcionalita rýchleho nabíjania 3000 mAh batérie. Spoločnosť tvrdí, že ide o trikrát rýchlejšie nabíjanie, ako to tradičné.

Alcatel Flash Plus 2

Milovníkov hudby poteší 32 bitový prevodník digitálneho signálu na zvukový (AKM4375), ktorý sa postará o dynamický rozsah 103 dB a frekvenciu 192 kHz. Aby sme nezabudli, obsah budete konzumovať prostredníctvom 5,5-palcového displeja s FHD 1080p rozlíšením, ktorý bol vyrobený IPS technológiou.

Alcatel Flash Plus 2

Tento model sa aktuálne predáva s cenou 199 dolárov, teda približne 176 eur. Predajná cena korešponduje s tou, ktorá bola avizovaná pri oficiálnom predstavení zariadenia. Od 22 augusta 2016 do 28. augusta 2016 ale môžete Alcatel Flash Plus 2 získať podstatne výhodnejšie.

Spoločnosť TCL si pripravila s predajnými partnermi dočasne zvýhodnenú ponuku, počas ktorej si budete môcť zadovážiť toto zariadenie za 159,99 dolárov, teda za približne 142 eur. Každý deň počas obdobia trvania akcie bude k dispozícii 10 kusov smartfónu Alcatel Flash Plus 2 s touto cenou. Predaj začína každý deň v poobedňajších hodinách (17:00). Po vypredaní desiatich kusov bude smartfón stále k dispozícii za 179,99 dolárov, čiže necelých 160 eur.

Aktuálnu limitovanú ponuku nájdete v partnerských internetových obchodoch efox-shop.com na: http://goo.gl/hcFh6m alebo coolicool.com na: http://goo.gl/pxynxH. Oba predajcovia ponúkajú bezplatné doručenie v rámci celého sveta, čiže aj k nám.