Úvod Udalosti IFA 2016 Acer R13: Konvertibilný Chromebook s 13″ dotykovou obrazovkou

Acer R13: Konvertibilný Chromebook s 13″ dotykovou obrazovkou

0

Chromebooky sú čoraz viac zaujímavejšie. Postarala sa o to hlavne posledná aktualizácia Chrome OS, ktorá do Chromebookov priniesla obchod Google Play. 

Podpora pre Android aplikácie výrazne rozširuje funkcionalitu týchto zariadení. Chromebooky na americkom trhu v predajoch dokonca predbehli Macbooky od Apple. Aj preto radi vidíme nový prírastok do tohto segmentu, o ktorý sa postaral výrobca Acer.

Acer Chromebook R13 ponúka 13 palcový LCD displej, ktorý disponuje FHD 1080p rozlíšením, pričom je dokonca dotykový. Univerzálnosť je podtrhnutá konvertibilitou. Samotný monitor môžete preklápať v 360 stupňovom uhle, čiže po sklopení môžete tento Chromebook používať ako tablet.

Acer Chromebook R13

V útrobách nájdeme 4 GB kapacitu operačnej pamäte RAM, quad-core čipset MediaTek MT8173C, alebo úložisko so 16 GB, 32 GB alebo 64 GB dostupným objemom. Konektivitu zabezpečí USB typ C ale aj zaužívaný štandard USB 3.0.

Acer Chromebook R13

16 GB model vás bude stáť po prepočte približne 359 eur, čo nie je vôbec zlé. Na trh dorazí v októbri a výrobca deklaruje 12 hodinovú výdrž na jedno nabitie.

K TÉME: Prečo Chromebooky predbehli Macbooky a prečo si jeden čoskoro kúpite?