Čínsky výrobca ZTE sa rozhodol posunúť latku v segmente lacných smartfónov. Jeho nový model s označením Zmax Pro ponúka nadštandardnú výbavu za veľmi nízku cenu.

Jediným problémom tohto zariadenia je dostupnosť. Výrobca avizoval, že tento smartfón bude dostupný len v USA prostredníctvom poskytovateľa bezdrôtových technológií MetroPCS. Vzhľadom na cenu a výbavu sa ani nečudujeme.

Pri globálnej dostupnosti by ich zrejme nestíhal vyrábať a s daným poskytovateľom výrobca určite uzavrel prospešnú dohodu. Napriek obmedzenej dostupnosti nevylučujeme, že sa ZTE Zmax Pro časom objaví aj na stránkach rôznych internetových predajcov s celosvetovým doručovaním. Zrejme ale s trochu vyššou cenou.

Smartfón stojí u prevádzkovateľa MetroPCS len 99 dolárov, a to bez akejkoľvek zmluvy, viazanosti alebo inej podmienky. K jeho výbave patrí 6,0-palcový FHD 1080p displej, 13 Mpx fotoaparát s PDAF zaostrovaním, predná 5 Mpx selfie jednotka alebo octa-core čipset Snapdragon 617.

2 GB operačnú pamäť RAM dopĺňa 32 GB rozšíriteľné interné úložisko a 3400 mAh batériu nabijete prostredníctvom USB konektora typu C. Smartfónu nechýba 4G konektivita, Android 6.0 Marshmallow alebo dokonca snímač odtlačkov prstov.

zmax pro

ZTE Zmax Pro bude k dispozícii u spomínaného poskytovateľa od 1. augusta, pričom sa prípadní záujemcovia môžu zaregistrovať už teraz, a tak si predbežne rezervovať jeho kúpu. Títo zákazníci navyše získajú pri kúpe kožené puzdro zadarmo.

Predpokladáme, že za danú cenu sa po zariadení len zapráši a my tajne snívame, že sa raz niečo podobné udeje aj u nás.