Operačný systém Android už dlhé roky ponúka funkciu tzv. živých tapiet. Pekné animované obrázky sa ale nestretli s veľkou obľubou u používateľov, keďže v podstate nič nerobili, len dobre vyzerali a hlavne žrali batériu. 

Pri starších a menej výkonných zariadeniach sa dokonca niektoré zle optimalizované živé tapety postarali o citeľné zníženie výkonu a spomalenie zariadenia. Súčasnosť je ale iná, pričom živú tapetu môžete použiť ako animovaný widget, ktorý vám v reálnom čase a v minimalistickej grafike zobrazí niektoré dôležité prvky.

Postará sa o to aplikácia s názvom Meter, ktorá vznikla vo vývojárskej komunite kreatívneho štúdia spoločnosti Google. Na domácej obrazovke môžete mať formou jednoduchej grafiky sprostredkované  informácie o zostávajúcej kapacite batérie, sile WiFi alebo mobilného pripojenia či počte notifikácií. Pri Androide 5.0 Lollipop a vyššom budete musieť v prípade zobrazenia notifikácií udeliť aplikácii povolenie na ich zobrazenie.

meter

Po inštalácii nástroja Meter jednoducho otvoríte aplikáciu, vyberiete druh informácií, ktoré chcete zobraziť, a zvolíte len „set wallpaper“. Aplikácia je nová a vývojári určite časom pridajú ďalšie funkcie a poprípade odstránia drobné chyby. Tento a viac podobných projektov z tvorby kreatívnych hláv nájdete na adrese androidexperiments.com.

Aplikácia Meter je štandardne dostupná v obchode Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidexperiments.meter“]