Začínam písať tento článok a zároveň si otváram túto stránku. Ide o počítadlo zárobkov najpopulárnejších hier od AppInstitute. V nej každú sekundu pribúda suma, ktorú daná hra dokázala vygenerovať za sekundu. Túto sumu potom web zráta a máte z toho výsledok.

Späť však k mojej myšlienke. Za čas, ktorý mi trvalo napísať tento článok (približne 15 minút) spolu s naplánovaním na naše sociálne médiá, novodobý fenomén stihol zarobiť dychberúcich 179 081 dolárov.

Hra, ktorej popularita doslova ohromila celý svet však ani zďaleka nespomaľuje. Jej hlavnou výhodou je fakt, že už teraz zarába tak dobre, a to ani nie je dostupná vo všetkých štátoch. Okrem toho, s otvorenou hrou ľudia trávia oveľa viac času, než na Facebooku a to je už čo povedať. Pokémon Go je zároveň najpopulárnejšou hrou na celom svete. Stalo sa to po tom, ako celkovým počtom hráčov predbehla giganta Candy Crush Saga.

pokemongozarobok

Až pri pohľade na to, koľko peňazí dokáže jedna hra vygenerovať za 15 minút, si uvedomíte, aký veľký fenomén to vlastne je a akú veľkú silu majú milióny aktívnych používateľov.