Úvod Zariadenia Xiaomi mieri do USA. Mi Box s Android TV prešiel certifikáciou

Xiaomi mieri do USA. Mi Box s Android TV prešiel certifikáciou

4

Na tohtoročnej konferencii Google I/O, ktorá sa konala pred pár týždňami, sa vôbec po prvý krát objavila čínska spoločnosť Xiaomi. Tú pred pár rokmi ešte nikto poriadne nepoznal. 

Súčasnosť je ale iná a Xiaomi patrí medzi uznávaných svetových lídrov v segmente spotrebnej elektroniky, smart zariadení a gadgetov. Jediným problémom spoločnosti je jej zameranie na domáci čínsky trh a pridružené ázijské krajiny.

Expanzia na globálny trh nie je jednoduchá a túto iniciatívu má v Xiaomi na starosti Hugo Barra, bývalý popredný zamestnanec spoločnosti Google. Táto spoločnosť na nedávnej konferencii I/O predstavila veľkú aktualizáciu operačného systému Android TV.

mi-box

Tú dopĺňalo predstavenie príslušného hardvéru a jedným z nich bol aj Xiaomi Mi Box. Ide o set-top-box s OS Android TV, ktorý zapojíte do smart televízora. Xiaomi Mi Box podporuje 4K rozlíšenie pri 60 FPS, nechýba podpora HDR obrazu alebo priestorového zvuku Dolby Digital Plus a DTS. Xiaomi Mi Box budete môcť ovládať hlasom. Samozrejmosťou je Bluetooth konektivita, prostredníctvom ktorej môžete k zariadeniu pripojiť Xiaomi herný ovládač. Získate tak tiež akúsi hernú konzolu, na ktorej môžete hrať hry z obchodu Google Play.

mi_box

Pre Xiaomi je určite dobrou správou, že ich nový Mi Box prešiel certifikáciou amerických telekomunikačných úradov, a teda mu nič nebráni vstúpiť na americký trh. Keďže je certifikácia čerstvá, zatiaľ neexistujú žiadne informácie o konkrétnom dátume alebo období začatia predaja. Na oficiálnej stránke svieti status „čoskoro“.

Predpokladáme, že Xiaomi Mi Box sa objaví na trhu v USA v prvej polovici budúceho roka, ideálne by ale bolo, ak by výrobca stihol vianočné obdobie ešte v tomto roku. To by mu určite zabezpečilo zaujímavé predajné čísla, keďže Mi Box nebude po finančnej stránke radený vysoko.