Úvod Zariadenia Xiaomi Redmi Pro oficiálne: Duálny fotoaparát, OLED displej a opäť nízka cena!

Xiaomi Redmi Pro oficiálne: Duálny fotoaparát, OLED displej a opäť nízka cena!

7

Obľúbený čínsky výrobca dnes oficiálne predstavil novú vlajkovú loď Redmi línie zariadení. Tá dopĺňa stále aktuálny top model Mi5. Smartfón Xiaomi Redmi Pro už na prvý pohľad zaujme výbavou.

Kovové jednoliate telo s rozmermi 151,5 x 76,2 x 8,15 mm váži 174 g a jeho dizajn ide ruka v ruke s poslednými zariadeniami výrobcu Xiaomi. Pod displejom nájdeme tlačidlo so snímačom odtlačkov prstov po vzore modelu MI5 a zadná, po stranách zaoblená strana pre zmenu pripomína obľúbený Redmi Note 3.

redmi_pro

Prednej strane dominuje veľký, 5,5″ displej s FHD 1080p rozlíšením, ktorý bol ale vyrobený inovatívnou OLED technológiou. O poriadny výkon sa postará desaťjadrový čipset Helio X25. Ide o ešte výkonnejšiu verziu čipsetu Helio X20, ktorý bude dostupný v lacnejšej verzii. Samozrejmosťou je nemenej výkonná grafika Mali-T880.

Operačná pamäť RAM3 GB pri 32 GB a 64 GB internom úložisku, alebo 4 GB pri 128 GB internej pamäti. 4050 mAh batériu nabijete prostredníctvom konektora USB typ C. Vzadu sa usídlila rovno dvojica fotoaparátov uložených vo vertikálnej línii.

redmi_pro

Primárny 13 Mpx snímač dopĺňa 5 Mpx fotoaparát, ktorý má za úlohu snímať hĺbku ostrosti. Po zhotovení fotografie by sme mali dostať efekt typický pre zrkadlovky s mierne rozmazaným pozadím voči ostrému snímanému objektu.

redmi_pro

Xiaomi Redmi Pro bude k dispozícii v troch verziách. Najekonomickejšou voľbou bude zostava v podobe SoC Helio X20 / 3 GB RAM / 32 GB ROM s cenou začínajúcou na 225-tich dolároch. Verzia SoC Helio X25 / 3 GB RAM / 64 GB ROM bude po prepočte stáť 255 dolárov a vrchol v podobe SoC Helio X25 / 4 GB RAM / 128 GB ROM 300 dolárov.