Úvod Zariadenia Xiaomi notebook na prvých používateľských foto. Aké parametre a cenu môžeme očakávať?

Xiaomi notebook na prvých používateľských foto. Aké parametre a cenu môžeme očakávať?

0

Spoločnosť Xiaomi o dva dni vstúpi do nového segmentu. Ide o segment prenosných počítačov, na ktorom dlhé roky pôsobí množstvo ostrieľaných veľkovýrobcov známych značiek.

Či im dokáže Xiaomi konkurovať si zatiaľ netrúfame povedať, no v kategórii smartfónov sa to tejto čínskej spoločnosti podarilo bravúrne a v podstate za relatívne krátku dobu. Na verejnosti sa aktuálne objavili vôbec prvé dve používateľské fotografie Xiaomi notebooku.

Zariadenie bude oficiálne niesť očakávané pomenovanie Mi notebook. Na prvej snímke, ktorý by mal patriť spomínanému zariadeniu, si môžeme všimnúť konektor USB typ C, ale aj stále zaužívaný klasický USB konektor, pravdepodobne štandardu USB 3.0. Dobre vyzerá štíhla konštrukcia, ktorá bude kovová, resp. hliníková. Detailnejší pohľad zobrazuje inak bežné rozloženie kláves.

xiaomi notebook

Štandardná verzia Mi notebooku bude po prepočte stáť približne 600 dolárov a ponúkne energeticky úsporný procesor Intel Core i5, 8 GB DDR4 SDRAM a 256 GB SSD pevný disk.

Xiaomi notebook

Zaujímavejšie pôsobí Pro verzia notebooku. Podľa zatiaľ zverejnených správ ju bude charakterizovať čip Intel Core i7-6700 s grafickou kartou NVIDIA GTX 970m (4 GB DDR5), a až 16 GB operačnej pamäte DDR4 SDRAM. V kombinácii s 512 GB SSD diskom pôjde o skutočne výkonný prenosný počítač, ktorého cena sa ale zastaví niekde na úrovni 1000 dolárov.

Už dávnejšie zverejnená fotografia Mi notebooku
Už dávnejšie zverejnená fotografia Mi notebooku

Pôvodne sa hovorilo o troch veľkostných triedach, zatiaľ je však potvrdená len jedna. Ide o klasickú veľkosť v rámci 15,6-palcovej obrazovky. Predošlé dohady naznačovali produkciu tiež 13,3 palcovej verzie a dokonca ešte menšieho modelu.

Už teraz je zrejmé, že dizajn Mi notebooku bude podobný MacBookom od Apple. Tento trend ale nasledovalo už množstvo iných výrobcov, čiže nepôjde o nič neobvyklé. Spolu s Mi notebookom sa dočkáme tiež predstavenia smartfónu Redmi Pro, ktorý by mal byť novou vlajkovou loďou výrobcu.

Oficiálne detaily vám prinesieme v zápätí po predstavení, ktoré sa koná už 27. júla 2016.