Xiaomi Mi Note

Xiaomi Mi Note 2 by mal podľa skôr zverejnených informácií schovať do vrecka aktuálnu vlajkovú loď, model Mi 5. Kým informácie o parametroch sa objavili už skôr, chýbala nám cenovka a dátum predstavenia.

Napriek vysokým cieľom modelu Mi Note 2 by sme ho ako náhradu za Mi 5 nepovažovali. Xiaomi Mi 5 ponúka skôr kompaktnejšie rozmery s 5,15-palcovým displejom, model Mi Note 2 bude útočiť na segment phabletov. Zariadenie bude totižto vybavené 5,7-palcovým displejom s FHD 1080p rozlíšením v nižšej konfigurácii a v tej vyššej môžeme počítať s QHD 1440p rozlíšením.

TIP: TEST Xiaomi Mi 5: Najlepší najlacnejší high-end na trhu

Príťažlivo vyzerá aj 4000 mAh batéria s podporou technológie rýchleho nabíjania, snímač odtlačkov prstov alebo displej citlivý na tlak. Podľa čerstvých informácií bude Xiaom Mi Note 2 predstavený už 25 júla 2016, čiže onedlho.

prvá generácia Xiaomi Mi Note Pro
prvá generácia Xiaomi Mi Note Pro

Verzia so 6 GB operačnou pamäťou RAM a čispetom z dielne výrobcu Qualcomm (zrejme Snapdragon 820, 821 alebo 823) bude v domovskej Číne stáť po prepočte slušných 375 dolárov. Dopĺňame, že najvyššia konfigurácia by mala prísť s duálnym 12 Mpx fotoaparátom a odvážnejšie dohady dokonca hovoria o zakrivenom displeji v štýle Galaxy S7 edge.