Úvod Zariadenia VR headset Virtuálna realita Allwinner H8VR dočasne s cenou pod stovku

Virtuálna realita Allwinner H8VR dočasne s cenou pod stovku

2

Rozmach virtuálnej reality si uvedomujú všetci technologickí výrobcovia a bolo by na škodu, keby sa jej vyhýbali. Sledovanie obsahu v rozšírenej virtuálnej realite je bezpochyby zážitkom.

Ak by sme siahli po najlacnejšej možnosti v podobe Google Cardboard z tvrdého papiera, ide len o pasívne zariadenie, ktoré potrebuje pre sprostredkovanie obsahu vložený smartfón. Oculus Rift je na druhej strane poriadne drahý a pre svoj chod a obsah potrebuje pripojenie k výkonnému počítaču.

VR headset Allwinner H8VR disponuje všetkým potrebným hardvérom a teda dokáže pracovať samostatne. Táto náhlavná súprava beží pod taktovkou octa-core čipsetu s jadrami ARM Cortex-A7 (2,0 GHz), ktorému pomáha grafika PowerVR SGX544.

Allwinner H8VR

Čipset sa ďalej opiera o 2 GB kapacitu operačnej pamäte RAM a 16 GB internú pamäť (NAND Flash). Čipset podporuje prehrávanie 4K videí pri snímkovaní 60 fps. Náhlavná súprava beží na operačnom systéme Nibiru, ktorý je založený na OS Android 4.4.2.

Podľa slov výrobcu, Allwinner H8VR produkuje o 40 % menej tepla ako konkurencia a zároveň je tento headset o 20 % energeticky úspornejší ako ostatné súpravy v tejto triede. Obsah budete konzumovať prostredníctvom 5,5-palcového integrovaného displeja s FHD 1080p rozlíšením a vašu hlavu zaťaží akceptovateľná váha 430 gramov. Virtuálnu realitu je možné ovládať skrz dotykové tlačidlá na jej bočnej strane, vo výbave nechýba 3,5 mm jack, WiFi konektivita, klasické USB B alebo microUSB konektor. Zariadenie ponúka 3,5 hodinové nepretržité sledovanie obsahu vo virtuálnej realite. O to sa postará 4000 mAh batéria.

Allwinner_H8VR

Čo sa týka obsahu, vyskúšať môžete jednu zo stovky hier a aplikácií pre virtuálnu realitu, ktoré nájdete priamo v headsete vo vlastnom Nibru Store. Samozrejme je k dispozícii obchod Google Play, kde nájdete ďalší obsah pre VR, sledovať môžete VR videá na YouTube alebo dokonca živé prenosy vo virtuálnej realite vďaka rýchlej WiFi konektivite. Do internej pamäte si môžete navyše uložiť vlastný obsah, rôzne videá zachytené 360 stupňovými kamerami a pod.

Čo sa týka dostupnosti, Allwinner H8VR je momentálne k dispozícii vo veľmi výhodnej ponuke na stránke predajcu geekbuying.com. Jeho cena tam klesla pod stovku, na necelých 94 eur. Limitovaná ponuka však končí už o necelých 20 hodín.

Pokiaľ vás technológia VR zaujíma, navštívte stránku predajcu, kde nájdete kompletné detaily, snímky z používania alebo ďalšie informácie.

Zobraziť Allwinner H8VR